Maalivahti Eetu Laurikaisen kausi AHL-joukkue Bakersfield Condorsissa on alkanut tahmeasti.

Laurikainen torjui viime sesongin Liigassa Bluesin maalilla. 22-vuotias veskari nousi kuin varkain Bluesin ykköseksi torjuen runkosarjassa 37 ottelua torjuntaprosentilla 93,31.

Komea kausi poiki nuorukaiselle NHL-sopimuksen Edmonton Oilersin kanssa. Syyskuun lopulla Oilers lähetti Laurikaisen farmiin Condorsiin.

Condors on pelannut kahdeksan ottelua, mutta Laurikainen on nähty tositoimissa vain kerran. Lokakuun 17. päivä pelattu ottelu San Jose Barracudaa vastaan päättyi 3-4-tappioon. Laurikaiselle kertyi torjuntoja vaivaiset 18.

Tuon ottelun jälkeen Laurikainen ei ole ollut edes Condorsin kokoonpanossa kanadalaisvahti Ben Scrivensin viisumiongelmien selvittyä. Viime kaudella Oilersin ykkösvahtina toimineen Scrivensin tilastot eivät ole juuri Laurikaista paremmat, mutta hän on nokkimisjärjestyksessä suomalaisen edellä.

Laurent Brossoit on kantanut alkukaudesta päävastuun Condorsin maalinsuulla. Mikäli hän jatkaa nähdyllä tasolla ja Scrivens petraa tekemistään, niin Laurikaisen tie vienee piakkoin AHL:n farmisarjaan ECHL:ään Norfolk Admiralsiin.