Leijonien esitys miellytti Kari Jalosta – ainoastaan yksi kohta tökki

© Kuva: Juha Tamminen

HELSINKI. Leijonien osalta A-maajoukkuekausi alkoi voitolla, kun Venäjä kaatui Karjala-turnauksen avausottelussa torstaina lukemin 2-1.

Avauserän jälkeen lukemat olivat 1-1 ja ratkaisu tulikin vasta kolmannessa erässä.

Siellä Petri Kontiola onnistui ylivoimalla ja varmisti Leijonille voiton.

Kamppailusta jäi paljon positiivista mieleen Leijonien päävalmentajalle Kari Jaloselle.

– Meiltä kyllä ihan mallikas esitys. Päälimmäisenä on nyt mielessä se, että on kyllä hyväluonteinen leijonaporukka. Pelin taso oli kyllä kova ja meiltä löytyi joukkueen sisältä hyvin luonnetta, Jalonen kertasi pelin jälkeen.

Oikeastaan vain yksi heikompi kohta nousi esille.

– Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meiltä hyvää pelaamista, mutta sitten toisessa erässä me vähän kaahattiin tankkia tyhjäksi. Kokonaisuus oli kyllä hyvä ja siitä menee iso kiitos pelaajille. Olimme valmiita. Tiedettiin Venäjän voima, fyysisyys, taito ja kaikki. Mutta pystyttiin pelaamaan niitä tylsäksi omalla joukkuepelillämme.

– Toisessa erässä vähän meneteltiin kiekkoja ja hyökättiin huolimattomasti, mitä kautta jouduttiin puolustamaan ja vähän jouduttiin väsyneenä hyökkäämään. Pojat olivat vähän puhki sen erän jälkeen, mutta hyvä, että pystyttiin skarppaamaan siitä kolmanteen erään, mikä oli taas meiltä mallikas esitys, Jalonen kävi läpi.

Iloisia tapahtumia kamppailuun mahtui myös, muun muassa kapteenina turnauksessa toimivan Lasse Kukkosen maali. Edellisestä osumasta Leijonien paidassa Kukkosella oli ehtinyt vierähtää pitkä tovi.

– Siksikö ne pojat niin hymyilivät siellä, Jalonen naurahti.

– Sopivat pienen kikan siihen aloitukseen ja saivat sitten onnistumisen. Kyllä maajoukkuemaali on aina maajoukkuemaali.

Lauantain Tshekki-otteluun Leijonien valmennusjohto aikoo tehdä kokoonpanoon pieniä muutoksia.

– (Mika) Pyörälä tulee mukaan, mutta ei tiedetä, että mille paikalle. Kaikki neljä ketjua kuitenkin toimivat varsin hyvin ainakin tilastojen perusteella. Mutta se on selvää, että Pyörälä pelaa. Ja ei tullut kolhuja nyt, niin ei ole sen suhteen mitään ongelmaa, kierrätetään.

– Ja Säteri tulee maaliin, Jalonen ennakoi.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen