Mestiksen revanssiviikonloppu jätti itsestään varsin sekavan kuvan Joensuussa. Syynä tähän oli kohuttu pisteuudistus, joka sekoitti lauantaina melkoisesti pakkaa.

Jokipoikien ja Hermeksen toinen ottelu päättyi erikoiseen tilanteeseen, kun joensuulaiset eivät hakeneet tappioasemasta huolimatta tasoitusta ilman maalivahtia. Näin ollen ilta päättyi vieraiden 3-2-voittoon.

Syynä tähän oli mahdollinen lisäpisteen saaminen. Julkisuuteen vuosi aiemmin tällä viikolla Mestis-johtajien päätös jakaa ylimääräisiä pisteitä viikonlopun kierroksilta.

Molemmat joukkueet voittivat vieraspelin ja sitä kautta saivat kolme pistettä mukaansa. Tässä tapauksessa sääntöjen mukaan toiselle ryhmälle kuuluisi myös ylimääräinen piste.

Pisteen kohtalo jäi lopulta auki. Sen sijaan tunteet kävivät kuumina lauantain ottelun jälkeen.

– Nyt ei tiedä, kuka saa lisäpisteen ja kuka ei. Tällaista tämä on, kun ei tiedetä sääntöjä, Jokipoikien Ari Aaltonen jyrähti.

Kotijoukkueen päävalmentaja oli varsin lyhytsanainen lopun päätöksestä olla hakematta tasoitusta ilman maalivahtia.

– Silloin Hermes olisi ainakin saanut lisäpisteen. Nyt ei tiedä, saako kumpikaan. Tämä on ihan typerää, kokenut valmentaja täräytti ja marssi suoraan pois lehdistötilaisuudesta.

Vierasjoukkueen puolella tunteet pysyivät paremmin kasassa. Sieltäkään uudistus ei saanut kehuja.

– Ihan älytöntä. Mutta eiköhän ne herrat jotain sieltä päätä, Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula hymähti.

EDIT: Mestis julkaisi lauantai-iltana, ettei kumpikaan joukkue saa ylimääräisiä pisteitä.

Ilari Isotalo, Joensuu
Twitter: @IlariIsotalo