TPS:n Teemu Lassila huitaisi Porin Ässien Josh Grattonia naamaan, kun joukkueet kohtasivat keskiviikon Liiga-kierroksella. Gratton latasi ottelun jälkeen paljon puhuvan kuvan Twitteriin (lue lisää).

Perjantaina Liiga kertoi kuinka monen ottelun pelikiellolla se aikoo rankaista Lassilaa. Vastaus oli seitsemän ottelua.

Käsittämätöntä.

Yhteenä perusteena näin pieneen kakkuun Liiga käytti sitä, että Lassila sanoi huitaisunsa olleen vahinko. Hidastuksien perusteella tuohon johtopäätelmään on hyvin vaikea tulla.

Eli Lassila pääsi puhumalla kuin koira veräjästä?

Naurettavaa.

On myönnettävä, etten ole SM-Liigan himoseuraaja, sen sijaan seuraan NHL:ää hyvin tarkasti. Vuonna 2000 Boston Bruinsia silloin edustanut Marty McSorley huitaisi Vancouverissa silloin pelannutta Donald Brashearia päähän. McSorley sai tilanteesta vuoden pelikiellon NHL:ltä (lue lisää).

Eikä siinä vielä kaikki, vaan McSorley sai 18 kuukauden ehdollisen tuomion pahoinpitelystä aseen (siis mailan) kanssa. Vankilan hän sentään vältti.

Ja arvatkaa mitä? McSorleyn mukaan tilanne oli myös vahinko. Mutta sepä ei vaikuttanut tuomioon.

Lassila sai seitsemän ottelun pelikiellon. Seitsemän. Hyvä siis, että hän joutuu edes kuukauden olemaan sivussa Liiga-peleistä.

Päätös osoittaa, että pelaajien näkökykyä ei juuri arvosteta Liigan puolelta, sillä jos Lassilan isku olisi vähänkin lähemmäs Grattonin silmää osunut, olisi jälki voinut olla tuhoisaa.

Jos Lassilan pelikielto olisi ollut vähintään edes puoli kautta, niin voisi seuraavan kerran toista pelaajaa kasvoille huitaiseva miettiä kahdesti ennen huitaisuaan.

Ai niin, paitsi jos huitaisee vahingossa.

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu