”Iänikuinen kysymys” jäi Leijonien vaivaksi

© Kuva: Ilari Isotalo

HELSINKI. Karjala-turnauksessa Leijonat esitti hyviä otteita ja esimerkiksi rakenteellisesti peli oli varsin hyvin uomissaan.

Leijonat myös loi esimerkiksi sunnuntaina Ruotsi-ottelussa paljon laadukkaita tekopaikkoja.

Tuttu ongelma kuitenkin nosti päätään.

Maalinteon tehokkuus.

– Se on iänikuinen keskustelun aihe. Mutta ei me siihen pystytä vaikuttamaan, pelaajilla on sellaiset laukaukset mitä heillä on ja meidän pitää pystyä joukkuetekemisellä saamaan tarvittavat jutut aikaiseksi, Leijonien päävalmentaja Kari Jalonen sanoi aiheesta.

Leijonat teki tasaisella tahdilla jokaisessa pelissä tasan kaksi maalia. Kahdesti se riitti voittoon, kerran ei.

– Se (maalinteko) on tämän lajin se kaikista vaikein homma. Ei siinä kuitenkaan sen kummallisempaa ole. Me luodaan ihan tarvittavasti paikkoja ja jos ei sitä pystyttäisi tekemään, niin sitten pitäisi olla huolissaan.

– Mutta en mä ole huolissani, Jalonen sanoo suoraan.

Jalonen nimittikin Karjala-turnauksen antia ja maajoukkuekauden starttia positiiviseksi.

– Kaksi voittoa ja nyt tappio, mutta me esimerkiksi puolustettiin koko turnauksen ajan mallikkaasti. Viisikkopuolustus toimi hyvin ja ehkä nyt sunnuntaina hyökättiin parhaiten jos vertaa kaikkiin näihin kolmeen peliin. Ei vain saatu tulosta aikaiseksi.

– Hyvä lähtö meille ja päästiin liikkeelle niin pelaajavalinnoissa ja pelimme kanssa. Sillä tavalla olen kyllä tyytyväinen. Saatiin hyvää tietoa pelaajista ja nyt istutaan Jeren (Lehtisen) kanssa alas ja käydään niitä läpi.

Seuraava turnaus on edessä hyvin piakkoin, sillä Moskovassa pelataan jo joulukuussa.

Sinne suunnitelma alkaa olla jo hyvin vahva Jalosen mukaan.

– Valitaan varmasti vähän erilainen joukkue Moskovaan ja saadaan lisänäyttöjä valituilta pelaajilta. Mutta ei tässä kannata alkaa harppomaan, vaan mennään askel kerrallaan.

– Se on ihan selvää, että meillä oli täällä laadukas joukkue jalkeilla ja näkihän sen tuloksista. Eihän tuollaista tulosta saa aikaiseksi kuin laadukkaalla tekemisellä ja hyvällä joukkueella, Jalonen sanoi palaten takaisin Karjala-turnaukseen.

Lähtö oli positiivinen Jalosen mukaan myös pelillisesti.

– Meillä oli paljon hyviä asioita viime vuodelta ja saatiin niitä muistutettua. Nyt tuli materiaalia lisää ja saadaan siitä sitten Moskovan joukkueen kanssa jatkaa.

– Ennen kaikkea olin tyytyväinen tekemisessä sitoutumiseen ja saatiin siinä oikea moodi päälle.

Pelaajien puolella esille Jalonen nosti ensikertalaiset.

– (Aleksi) Elorinteen esiintyminen oli hyvää luokkaa ja hänet saatiin ajettua Leijoniin hyvin mukaan.

– (Toni) Koivisto ja (Kristian) Kuusela olivat olleet jonkin aikaa pois maajoukkueesta, niin kyllä heidän tekemisestään näkyi tuo vahva syksy mikä heillä on ollut Liigassa. Mitä he ovat siellä esittäneet, niin he pystyivät sitä näyttämään myös täällä. Se on erittäin positiivinen viesti meille valmentajille.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen

>>> Lunasta 10€ riskitön veto Liigaan. Tarjous voimassa vain tämän viikon!