New York Rangersin riveissä suomalaismaalivahti Antti Raanta teki Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä debyytin uuden seuransa riveissä, mikä sujui enemmän kuin hyvin (lue lisää).

Raanta torjui nollapelin ja nousi ylistävästi otsikoihin Pohjois-Amerikassa.

Noh, yhdeltä suunnalta ylistystä ei tullut.

Raannalla tätä kautta varten käyttöön on tullut uusi maski, mistä löytyy klassinen muumihahmo Pikku Myy toisella puolella maskia.

Tämä päässä Raanta hurmasi debyytissään, mutta silti maskin värityksestä tuli noottia.

Ylen haastattelussa Raanta kertoi Muumi-tuotteita ja tuotemerkkiä valvovan Moomin Characters Oy Ltd:n antaneen viestiä siitä, ettei jatkossa muumihahmoja tulisi käyttää maskeissa.

– Sieltä tuli viestiä, että jatkossa ei saisi käyttää. Katsotaan nyt, mikä homman nimi sitten on, että saako tätä käyttää vai pitääkö se vaihtaa välittömästi. Saa nyt nähdä, tuleeko jotakin seuraamuksia. Luulisi, että ei tämä nyt niin vakavaa ole, Raanta sanoi.

Hieman erikoisemmaksi nootin tekee esimerkiksi se, että muumit saivat nyt täysin ilmaisen mainoksen todella legendaarisen seuran yhteydessä. Rangersin ja vastassa olleen San Jose Sharksin ottelu oli vielä NHL-kierroksen ainut, mikä lisäsi varmasti mielenkiintoa ottelua kohtaan.

Ylen alkuperäinen juttu löytyy täältä.