Tuttuja hahmoja olympimaisemissa vastassa Jokereilla – ”Isoimpia asioita”

Jokereilla KHL:n runkosarja jatkuu vieraspelien merkeissä, kun tiistaina vastassa on edellisten talviolympialaisten maisemissa HK Sotshi.

Alla Jokereilla vieraskiertueen ensimmäisestä ottelusta on tappio, kun KHL:n kärkijoukkue Lokomotiv oli sitä parempi lukemin 3-1.

Sotshin mutkan jälkeen Jokereilla on edessä vielä kaksi mutkaa vieraskiertueella: Metallurg Magnitogorskin kohtaaminen sekä Ufan haastaminen.

Näistä Magnitogorsk tulee vastaan torstaina, Ufa taas lauantaina.

Tuttuja kasvoja

Tiistain otteluun Jokerit lähtee yhä lännen konferenssin kakkospaikalta, sillä se johtaa omaa divisioonaansa. Takana useammalla joukkueella on Jokereita enemmän pisteitä, mutta divisioonan kärkipaikka pitää sen kakkossijalla.

Tämä tietää siis sitä, että mikäli Bobrov-divisioonassa esimerkiksi pisteen päässä oleva Medvescak tulee Jokereiden ohi, on edessä narriryhmällä useamman sijoituksen tiputus sarjataulukossa.

Tiistain vastustaja Sotshi on tällä hetkellä läntisessä konferenssissa sijalla 10. Piste-ero Jokereihin on kuusi pongoa, sillä Sotshissa alkukauden 21 ottelua ovat tuottaneet kokoon yhteensä 31 pistettä.

Sotshin riveistä löytyy useampi suomalaiselle kiekkoseuraajalle tuttu nimi. Suomalaisia on kaksi, puolustaja Janne Jalasvaara ja hyökkääjä Max Wärn.

Muita tuttuja ovat muun muassa Kärpissä kaksi liigamestaruutta voittanut Ben Maxwell, Valko-Venäjän maajoukkueesta tuttu Andrei Kostitsyn, NHL:ssäkin tovin ajan pyörinyt Nikolai Zherdev sekä ruotsalaishyökkääjä Andre Petersson, joka on ollut kuitenkin loukkaantuneena. Maalilla ykköstorjujana toimii Venäjän maajoukkueesta hyvin tuttu Konstantin Barulin.

Lähtökohdat

Jokereilla vieraskiertue alkoi tosissaan Lokomotiviä vastaan kärsityllä tappiolla, missä Jokereiden suoritus ei suinkaan ollut kovin huono.

Vierailijat olivat mukana varsin hyvällä ilmeellä taistossa, mutta se kuuluisa puoli falskasi. Viimeistely.

Ja toki siihen liittyvät tukitoimet, mitkä päävalmentaja Erkka Westerlund nostikin esille pelin jälkeen.

– Hyökkäyksien päättäminen ennen kaikkea tasakentällisin on isoimpia asioita, missä pitää parantaa. Pitää löytää se tie sinne maalin eteen ja pitää pystyä pelaamaan sitä kiekkoa innokkaammin sinne. Sitten hyödyntää tilanteita siellä, Westerlund mietiskeli jo tulevaa ajatellen seuran verkkosivuilla.

Yksi huonompi uutinen tuli vastaan kesken pelin, kun Jokereiden alkukauden paras pistemies Brandon Kozun sai tällin päähänsä.

Hänen pelaaminen Sotshi-ottelussa on vielä täysin auki.

Sen sijaan loukkaantuneena viime aikoina ollut Ossi Väänänen matkusti joukkueen mukaan vieraskiertueelle ja hän saattaa palata kehiin. Tarkkaa arviota siitä, missä pelissä paluu tapahtuu, ei kuitenkaan ole tullut ilmi.

Loukkaantuneina Jokereilla tällä hetkellä ovat Oskari Korpikari, Daine Todd, Tomi Mäki ja Jere Sallinen.

Kertoimet (NordicBet)

HK Sotshi-Jokerit, tiistai 20.10.2015. klo 19.30.
3.50 – 4.05 – 1.95

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️