Lauantaina Helsingissä nähdään kahden kovavireisen joukkueen kohtaaminen, kun kolme viimeisintä otteluaan voittanut Dinano Riga saapuu haastamaan viikon aiemmat ottelut voittaneen Jokerit.

Molemmat joukkueet ovat siis tällä hetkellä hyvässä iskussa, ainakin tämän viikon osalta.

Rigalla tällä viikolla jalkoihin ovat jääneet samaiset vastustajat, mitä myös Jokereilla: Jugra ja Avtomobilist.

Tiistaina se murskasi Jugran peräti 7-1 ja torstaina Avtomobilist kaatui jatkoajalla lukemin 5-4.

Jokerit taas oli tiistaina Avtomobilistiä parempi lukemin 4-1 ja torstaina se murskasi Jugran 6-1.

10-2 maalieron turvin viikko on ollut tähän mennessä erittäin vahva Jokereille.

Mielenkiintoisia nimiä

Lauantaina vastus on kuitenkin hyvin mielenkintoinen ja Dinamo Rigan riveistä löytyy hyvin vahvasti suomalaisväritteisyyttä.

Päävalmentajana Rigalla toimii Kari Heikkilä, joka on ottanut valmennukseen mukaansa Raimo Helmisen.

Pelaajiston puolelta löytyy puolestaan Ville Leino, joka ei suinkaan ole ainut Rigan mielenkiintoinen ulkomaalaisvahvistus.

Maalilla peliajasta taistelevat ruotsalainen Joacim Eriksson ja Jakub Sedlacek, joilta molemmilta löytyy maajoukkuekokemusta. Erikssonilta erityisesti EHT-tasolta, Sedlacekilta U20-tasolta.

Puolustuksesta tutuin nimi suomalaisille kiekkoseuraajille on varmasti Steven Seigo, joka pelasi TPS:ssä edelliset kaksi kautta.

Muita koviempia nimiä Rigan riveissä ovat muun muassa puolustaja Tomas Kundratek, hyökkääjät Lauris Darzins, Miks Indrasis, Edgars Kulda, Mikelis Redlihs ja Tim Sestito.

Vaikka Riga on tällä hetkellä hyvässä iskussa, ei sen alkukausi ole ollut kuitenkaan aivan supervahva. Se on tällä hetkellä läntisen konferenssin viimeisenä, kun se on kasannut 26 ottelusta kokoon 32 pistettä. Edessä on kuitenkin useampi joukkue vain muutaman pisteen päässä.

Lähtökohdat

Lauantain kotijoukkue Jokerit ehti kärsiä jo pidemmän ajan suoritusten ailahtelevuudesta ja vuoristoratamaisuudesta, mihin tällä viikolla on tullut korjaannusta. Hyvää peliä seurasi jatkuvasti huonompi peli, eikä esimerkiksi kahta peräkkäistä voittoa ehtinyt tulla pitkään, pitkään aikaan, ennen kuin nyt tiistaina ja torstaina.

Nyt suorituksia voi kuitenkin kehua, sillä esimerkiksi onnistumisia Jokerit on saanut laajalta rintamalta. Pekka Jormakka on ollut isosti esillä, mutta myös esimerkiksi Brandon Kozun on herännyt pimennosta ja tärkeitä maaleja on tullut myös alemmista ketjuista.

– Olen todella tyytyväinen siihen, että Jokerit on taas joukkue. Nytkin neljä kenttää pelasi todella tasaisesti ja (Henrik) Karlsson hyvin maalissa. Tämä oli yksi meidän parhaista peleistä tällä kaudella, Jokeriden päävalmentaja Erkka Westerlund sanoi Jugra-voiton jälkeen.

Lauantain peliin kokoonpanon saralla Jokereilla ei tapahdu suurempia muutoksia. Ainoastaan tolppien välissä tapahtuu liikennettä, kun viikon aiemmissa peleissä torjunut Karlsson tekee tilaa Riku Heleniukselle.

Sivussa kokoonpanosta ovat edelleen Oskari Korpikari, Daine Todd, Ossi Väänänen, Juhamatti Aaltonen ja Tomi Mäki.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Dinamo Riga, lauantai 31.10.2015. klo 16.00.
1.57 – 4.65 – 5.25

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen