Luottohyökkääjä loukkaantui – Jokerit näillä ketjuilla hallitsevan KHL-mestarin kimppuun

© Kuva: Ilari Savonen

Jokerit jatkaa KHL-taivaltaan torstaina kovalla haastella, kun vastaan asettuu Pietarin SKA.

Helsinkiläisten kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia.

Hyökkäyksessä ainoa muutos on Tommi Huhtalan jääminen sivuun. Hänen tilannettaan seurataan päivä kerrallaan. Huhtalan tilalle ykkösketjun laitaan tulee Mathis Olimb ja keskelle Niko Kapanen. Petteri Wirtanen siirtyy kolmosen keskelle ja Saku Salminen nelosen sentteriksi.

Puolustuksessa viime pelin jäljiltä ovat sivussa Ossi Väänänen ja Philip Larsen. Heidän tilannettaan seurataan päivä kerrallaan. Myös Daine Todd on edelleen loukkaantuneena. Jere Sneck palaa kokoonpanoon yhden ottelun tauon jälkeen. Maalissa pelaa Henrik Karlsson.

Väänäsen, Larsenin ja Toddin lisäksi loukkaantuneina ovat hyökkääjät Tomi Mäki ja Eetu Pöysti. Heidän paluunsa tositoimiin kestää vielä joitain viikkoja.

Jokerit ja SKA kohtasivat viime viikolla Pietarin jääpalatsissa. Tuolloin kotijoukkue oli parempi lukemin 6-3 tehtyään peräti viisi maalia toisessa erässä. Helsinkiläiset ovat tällä hetkellä läntisessä konferenssissa toisena TsSKA Moskovan perässä. SKA sen sijaan on sijalla kahdeksan hävittyään tiistaina Dinamo Riialle 1-4.

Viikko sitten Jokerit ei saanut Pietarissa kuriin SKA:n kakkosketjua, jossa pelaavat Vadim Shipatshjov, Jevgeni Dadonov ja Anton Burdasov. Oletettavaa on, että kolmikko on jälleen torstaina yhdessä. Isäntien on keksittävä lääke juonikkaiden pelaajien pelihuumorin hillitsemiseksi. Silti yhteen ketjuun keskittyminen olisi virhe, sillä SKA:n kokoonpano on kauttaaltaan laadukas.

KHL:n otteluohjelma on mielenkiintoinen siinä mielessä, että Jokerit ja SKA kohtaavat seuraavan kerran vasta helmikuussa Pietarissa ja Helsingissä. Tuolloin runkosarja on päätösvaiheissaan ja joukkueiden tilanne on ehtinyt muuttua moneen kertaan. Helmikuussa playoffsit ovat kolkuttelemassa ovelle.

Jokerit torstaina:

41 Mathis Olimb – 39 Niko Kapanen – 25 Pekka Jormakka
9 Niklas Hagman – 93 Peter Regin – 51 Brandon Kozun
76 Jere Sallinen – 13 Petteri Wirtanen – 50 Juhamatti Aaltonen
18 Jesse Joensuu – 68 Saku Salminen – 28 Jani Rita

55 Atte Ohtamaa – 47 Ville Lajunen
44 Jesper B. Jensen – 2 Oskari Korpikari
6 Topi Jaakola – 22 Jere Sneck

1 Henrik Karlsson (31 Riku Helenius)

(Lähde: Jokereiden verkkosivut)