Lauantaina Liigassa ohjelmassa oli yhteensä kuusi ottelua, joiden joukossa oli muun muassa Ässien kauden ensimmäinen kotipeli halliremontin jälkeen.

Porissa olikin melkoinen karnevaalimeininki ihan kentäkin puolella, sillä Ässät takoi taululle tylyt lukemat HPK:ta vastaan. Kolme pistettä jäivät patapaitojen haltuun lukemin 6-1.

Eniten esillä oli Niko Ojamäki, joka pamautti hattutempun.

Raumalla TPS yritti pistää kampoihin Liigan kärkijoukkueelle Lukolle ja kohtuullisesti siinä onnistuikin. Ottelu eteni jatkoajalle, missä Aaron Gagnon lopulta ratkaisi isomman pistepotin kotijoukkueelle lyötyään 3-2-voittomaalin TPS:n verkkoon.

Oulussa kaksi tappiota edellisissä liigaotteluissaan kärsinyt Kärpät sai vastaansa KooKoon, joka oli voittanut hallitsevan mestarin aiemmin syksyllä kotiottelussaan. Nyt paljoa ilon aiheita ei jäänyt käteen, kun Kärpät ratkaisi pelin jo ensimmäisessä erässä. Loppulukemat olivat 3-0.

Lappeenrannassa lauantaina nähtiin melkoinen Sam Lofquist -show, kun hän oli mukana kaikissa SaiPan maaleissa. Tehot 0+3 ja SaiPalle 3-0-voitto SaiPasta oli illan tarina.

Kuopiossa taas KalPa katkaisi yhteensä neljän ottelun mittaisen tappioputken, kun se kaatoi Pelicansin kotonaan. Alle 3000 katsojan edessä loppulukemat olivat KalPalle 2-0.

Tampereella Ilveksen ja HIFK:n kamppailu venyi kaikista pisimmälle, kun ratkaisu tuli vasta voittomaalikilpailussa. Siellä voiton HIFK:lle varmisti onnistuneella upotuksella Mika Partanen.

Liigakierroksen kaikki lopputulokset:

Ilves-HIFK 2-3 vl.
KalPa-Pelicans 2-0
Kärpät-KooKoo 3-0
Lukko-TPS 3-2 ja.
SaiPa-Blues 3-0
Ässät-HPK 6-1

Sunnuntaina Liigassa pelataan yksi ottelu, kun JYP isännöi Tapparaa Jyväskylässä.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen