Jukka Jalonen suuntaa Kanadaan tarkkailumatkalle – ”Rantasen AHL-komennus ehdottomasti hyvä asia”

© Kuva: Getty Images

Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen tekee marraskuussa tarkkailumatkan Pohjois-Amerikkaan. Tarkkailun kohteena ovat erityisesti OHL-junioriliigassa pelaavat pelaajat.

– Tiedän, keitä käyn katsomassa. Pelit ovat jo tiedossa. Siinä on pari liikkuvaa osaa, että menenkö katsomaan AHL-pelin vai OHL-pelin. Aika näyttää. Vili Saarijärven ja Olli Juolevin näen puolustajista. Lisäksi näen Julius Nättisen ja Juho Lammikon, Jalonen kertoi jääkiekkomaajoukkueiden mediatapahtumassa Helsingissä.

Pohjois-Amerikasta voisi olla tarjolla nuorten MM-kotikisoihin kirkkaimmiksi tähdiksi nyt AHL:ssä tahkoavat Mikko Rantanen ja Kasperi Kapanen. Ratkaisevassa osassa nuorten miesten kisoihin pääsyssä on se, pelaavatko he vuoden lopulla NHL:ssä vai AHL:ssä.

– Emme ole olleet siihen suuntaan hirveän aktiivisia. Rantanen oli meillä mukana Lake Placidissa, ja tiedän Rantasen omat motiivit ja halut kisojen suhteen. Ne ovat kovat. Kapasta ei ole saatu meidän tapahtumiimme, eli en tiedä, mikä hänen tilanteensa on.

Rantanen aloitti kauden NHL:ssä, mutta hänet siirrettiin hiljattain AHL:n puolelle.

– Jos pelaajan kehittymisestä puhutaan, niin se oli ehdottomasti hyvä asia. Hän pääsee pelaamaan isoja minuutteja, ylivoimaa ja alivoimaa. Sitä kautta oppiminen pienen kaukalon tavoille nopeutuu. Hän pystyy siirtämään paremmin NHL:ään johtavan pelaajan roolin, jonka hän saa siellä. Todennäköisesti hän pelaa siellä suurimman osan kaudesta.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen