Joko Jokerit saa korjattua isoa ongelmaansa? – Siipirikkoisena kohti kovaa haastetta

© Kuva: Ilari Isotalo

Jokereilla pelit KHL:n runkosarjassa jatkuvat perjantaina iltaottelulla Neftehimikiä vastaan.

Alla narriryhmällä on kaksi tappiota, sillä TsSKA:lle kärsityn kotitappion jälkeen myös kahden ottelun vieraskiertueen ensimmäinen osa Traktoria vastaan meni penkin alle.

Kyseisessä kamppailussa isoksi ongelmaksi nousi erityisesti yksi asia:

Toinen erä.

Traktor ratkoi ottelun juurikin kyseisessä erässä, kun se johti ennen sitä peliä vain 1-0. Toisessa erässä reppu heilui kovaan tahtiin ja se samalla tiesi vaihtokomennusta tolppien välissä olleelle Henrik Karlssonille.

Kolmannessa erässä Jokerit vielä kavensi lukemia, jotka olivat lopulta 5-3.

Siipirikkoisena

Toiset erät ovat olleet yleisestikin Jokereilla ongelmia alkukaudella. Jos peli on lähtenyt rullaamaan mukavasti avauserässä tai on saanut kirivaihteen päälle kolmannessa, on yleensä juuri toinen erä ollut murheenkryyni.

Tätä Jokerit lähtee parantamaan Neftehimikiä vastaan hyvin siipirikkoisena.

Traktor-pelin jälkeen pelaavasta kokoonpanosta tippui uusi nimi, kun Jere Sallinen lisättiin loukkaantuneiden listalle.

Sallinen ei Neftehimikiä vastaan pelaa ja hänen tilannettaan tarkastellaan uudelleen, kun Jokerit palaa reissulta Suomeen.

Sallisen paikan Jokereiden kokoonpanossa ottaa Saku Salminen.

Tällä hetkellä loukkaantuneiden listalta löytyy peräti seitsemän nimeä: Sallinen, Tomi Mäki, Eetu Pöysti, Oskari Korpikari, Philip Larsen, Daine Todd ja Ossi Väänänen.

Näistä Jokereiden mukaan Korpikari, Larsen ja Väänänen saattavat olla mukana, kun Jokereilla ensi viikolla ohjelmassa on pari kotiottelua.

Puolustuspään loukkaantumissumaa Jokerit lähti helpottamaan hankinnalla, kun latvialainen Arturs Kulda saapui narripaitaan. Kulda sai heti ensimmäisessä pelissään paljon vastuuta, kun Jokerit otti lukuisia jäähyjä Traktoria vastaan. Tästä urakasta Kulda selviytyi kohtuullisesti, vaikka hänelläkin jäi vielä paljon parannettavan varaa.

Lähtökohdat

Helppo urakka Jokereilla ei siis perjantaina ole jo omista lähtökohdista nähden. Joukkue menee kapealla rosterilla, jossa toki edelleen on paljon tulivoimaa.

Kysymysmerkki on vain se, että saako se tulivoimaa irti ja pystyykö se jättämään viime peleissä vaivanneet ongelmat taakseen?

Perjantain vastus Neftehimik luo oman haasteensa, sillä heillä peli on kulkenut varsin vahvasti viime aikoina. Viisi viimeisintä ottelua ovat tuottaneet heille kolme voittoa ja kaksi jatkoaikatappiota.

Jokereilla samainen saldo on yksi voitto ja neljä tappiota. Silti sen asema läntisessä konferensissa on hyvä, kun se on toisena 31 pisteellä.

Neftehimik taas on viidentenä läntisessä konferenssissa samaisella 31 pisteellä.

Joukkueen riveistä löytyy yksi suomalaispelaaja Ville Kolppanen, joka on kuitenkin tällä hetkellä sairastuvan puolella.

Tutumpi kaveri on myös Dan Sexton, joka pyörähti Liigassa TPS:n paidassa. Toinen eurokaukaloista tuttu nimi on täksi kaudeksi Neftehimikiin vaihtanut Jeff Taffe, joka voitti viime kaudella SHL:n pistepörssin.

Kertoimet (NordicBet)

Neftehimik-Jokerit, perjantai 9.10.2015. klo 19.00.
3.15 – 4.15 – 2.06

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️