Jokerit sai neljä kovaa vierasottelua sisältävän vieraskiertueen alle tärkeän voiton kaataessaan Metallurg Magnitogorskin. Joukkueen otteet ovat ailahdelleet viime kierroksilla varsin paljon. Esimerkkeinä tästä ovat Ufalle häviäminen alkuviikosta, ja Traktor-vierasottelun toisen erän neljä päästettyä maalia.

– Edelleen tämä on oppimista. Viimeisessä erässä Magnitogorsk sai kavennuksen ensimmäisessä vaihdossa! Aina puhutaan siitä, että ensimmäiset viisi minuuttia pelattaisiin jämäkästi. Heti soi omissa. Yksi sarjan vaarallisimmista ketjuista sai sitten kavennusmaalin. Tässä on juttuja, joihin kiinnittää huomiota, kertasi Jokereiden Topi Jaakola viime viikkoja ja ottelua.

Pelillisten heilahtelujen lisäksi Jokerit on ollut valokeilassa loukkaantumisten ja päävalmentaja Erkka Westerlundin tuomarikommenttien takia.

– Kyllä meitä on koeteltu. Myönnettäköön se, että olemme menneet aika vuoristorataa. Viimeisissä kymmenessä pelissä on tullut takkiin. Se ei ole se trendi, mitä yritämme. Oli kotipeli, ja siksikin oli hyvä saada tasapainoinen suoritus.

Jokereiden vieraskiertue alkaa sunnuntaina Jaroslavlista.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen