Voittokantaan edellisessä ottelussaan palanneella Jokereilla on edessä lauantaina vieraskiertueen viimeinen, mutta hyvin haastava pysähdys, kun vastassa on Salavat Yulaev eli Ufa.

Viime aikoina hyvin vaihtelevasti esiintynyt Jokerit sai ison annoksen ryhtiä esityksiinsä, kun se kaatoi torstaina Metallurg Magnitogorskin.

Tasaisella kululla otteet ovat menneet hyvin yksinkertaisesti: hyvä peli, huonompi, parempi, huonompi, parempi, huonompi.

HK Sotshia vastaan Jokerit oli surkea, eli siinä vastaan tuli huonompi peli. Magnitogorskia vastaan suoritus oli taas parempi.

Tälle janalle Jokerit haluaa harmasti saada muutosta.

Karlsson avainhahmona

Magnitogorskia vastaan Jokerit sai takaisin yhden pelin huilanneen Brandon Kozunin, joka on ollut joukkueen paras pistemies alkukaudella.

Kozun lyötiin varsin mielenkiintoiseen yhdistelmään, sillä hänen ja Peter Reginin vierelle oli nostettu mukaan Juhamatti Aaltonen.

Ketju oli ylivoimaisesti eniten esillä Jokereilla ja sai myös tulosta aikaiseksi. Muun muassa Aaltonen kävi veivaamassa todella komean osuman, kun torstaina Jokerit kaatoi Magnitogorskin lukemin 3-2.

Toinen ehdoton avainlenkki oli ruotsalaismaalivahti Henrik Karlsson, joka venyi lukuisiin huipputorjuntoihin ja takasi niillä Jokereille mahdollisuudet voittoon.

Hyvin väkevä ilta teki varmasti erittäin hyvää Karlssonille, jolla suoritukset ovat olleet myös kovin ailahtelevia viime aikoina.

– Pelasimme koko aktiivisesti koko pelin ajan. Puolustettiin todella tiiviisti, hyökättiin hyvin, karvattiin hyvin ja ”Henke” oli hyvä maalissa, Aaltonen niputti Magnitogorsk-pelin yhteen.

Viidestä edellisestä ottelustaan Jokerit on ottanut kaksi voittoa, jotka molemmat ovat tulleet Magnitogorskin kustannuksella.

Yksi viiden viimeisimmän ottelun tappioista on puolestaan tullut Ufaa vastaan, joka kävi tekemässä tylyn vierailun Helsinkiin hieman yli viikko sitten.

Lähtökohdat

Silloin vaisusti esiintynyt Jokerit jäi tosissaan Ufan jalkoihin, joka vei ottelun nimiinsä peräti lukemin 5-1. Ottelu oli tasainen ensimmäisessä erässä, mutta sitten Jokerit katosi kuin kokonaan kuvasta ja Ufa porskutti menemään.

Alkukauden 23 ottelusta Ufa on napannut 39 pistettä mukaansa. Tällä hetkellä se on itäisessä konferensissa sijalla neljä. Jokerit puolestaan on yhä läntisessä konferenssissa toisena, kun se johtaa omaa divisioonaansa.

Ufa on pystynyt iskemään paljon maaleja alkukaudella (68), mutta ongelmana on ollut se, että omiin on myös uponnut todella paljon osumia (66).

Alkukaudella eniten vastuuta Ufan tolppien välissä on kantanut NHL:stä saapunut Niklas Svedberg, jonka torjuntaprosentti 21 ottelussa on jäänyt vaisuksi: 89,4. Päästettyjen maalien keskiarvo on ollut myös korkea, 2.71.

Mutta jos omissa on ollut ongelmia, ei taas hyökkäyspelin suhteen tökkimistä ole ollut niin paljoa. Ufan sisäisen pistepörssin kärkipaikoilta löytyy paljon tuttuja nimiä, sillä sen ykköspaikalla oleva Linus Omark esiintyi vielä viime kaudella Jokereiden paidassa.

Aivan koko KHL:n pistepörssin kärkisijoilla keikkuva Omark on nakuttanut 23 ottelussa tehot 8+15=23.

Suomalaishyökkääjä Teemu Hartikainen on ollut kolmanneksi tehokkain yhdessä suomalaispuolustajan Sami Lepistön kanssa. Molemmilla koossa ovat samat tehot: 4+9=13.

Ufalla nykyvire on ollut erittäin vahva. Se on voittanut kaikki viisi viimeisintä otteluaan.

– Pitää jatkaa vain edellisestä pelistä, pelata tiivistä puolustuspeliä ja käyttää tilaisuudet hyväksi hyökkäyspäässä, Jokereiden norjalaishyökkääjä Mathis Olimb totesi reseptistä voittoa varten ennen Ufa-ottelua Jokereiden verkkosivuilla.

Kertoimet (NordicBet)

Ufa-Jokerit, lauantai 24.10.2015. klo 14.30.
2.15 – 4.00 – 3.05

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen