Jokerit kaatoi hyvällä esityksellä KHL:n itäisen konferenssin suurseuroihini kuuluvan Metallurg Magnitogorskin 4-2. Jokereiden puolustaja Topi Jaakola teki ottelussa kauden toisen ja kolmannen maalinsa. Ensimmäinen oli ottelun tärkeä avausmaali ja toinen jäi voittomaaliksi.

– En muista viime pelejä, mutta emme ole aloittaneet kovin montaa peliä niin, että olisimme tehneet ensimmäisen maalin. On ollut ylämäki vastassa. Oli iso juttu, että pääsimme johtoon noin kovaa joukkuetta vastaan. Se oli yksi voiton avaimista tänään, Jaakola kertoi medialle ottelun jälkeen.

Jaakola triplasi kauden maalimääränsä.

– Ensimmäinen ei olisi mennyt sisään ilman Niko Kapasta. Hän teki todella hyvän maskin, ettei molari nähnyt mitään. Olen pelannut muutaman pelin ylivoimalla, niin sain onnistumisen. Se ruokki seuraavaa maalia. Brandonilta (Kozun) loistava poikittaissyöttö, ja oli virtaa lähteä tukemaan hyökkäystä. En tiedä, lähtikö kuti pakin jaloista. Oli kiva tunne, kun meni sisään.

Jaakola on kovatasoisen peruspuolustajan prototyyppi, joka tunnetaan yleisesti laadukkaasta oman pään pelaamisesta, eikä miehen pelityylikään ole erikkarlsson-maisen näyttävä. Se ei miestä haittaa, vaikka maalien upottaminen ei valtavan vastenmielistä olekaan.

– Kentällä on paljon kivoja juttuja, joita yritetään saada aikaiseksi. Maali ja syötön antaminen ovat joitain asioita niistä. Siellä on monta muuta juttua, jotka ovat yhtä arvokkaita: Puolustuspelin hoitaminen, irtokiekkojen ja kamppailujen voittaminen, ja aktiivinen ote ja peliin osallistuminen. Tämä on maalintekopeli, ja se on tärkeä osa-alue, mutta koitan olla tekemättä siitä sen suurempaa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen