HIFK-luotsi iloinen etenkin yhdestä asiasta ennen tärkeää CHL-peliä

© Kuva: Ilari Isotalo

HIFK pääsee lähtemään tiistain CHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen toiseen osaotteluun etumatkalta, kun se voitti ensimmäisessä osassa kotonaan Davosin lukemin 2-1.

Jatkoon etenee paremmalla yhteismaalilukemalla, joten Davosilla on kirittävää toiseen osaotteluun.

Asetelma myös rakentaa pitkälti lähtökohtia tiistaille.

– Tietenkin lähdetään puolustamaan johtoasemaa. Yhden maalin ero on ja tiedetään, että pitää pärjätä hyvin. Tasuri riittää, mutta totta kai voittamaan lähdetään. Vastustaja on aivan erilainen mitä täällä Liigassa vastustajat ovat ja he pelaavat vielä kotihallissa 1,5 kilometrin korkeudessa. Puuskutusta tulee helposti, mutta hyvillä mielillä lähdetään reissuun, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen totesi SuomiKiekko-sivustolle.

Jos ovat etumatkan osalta lähtökohdat hyvät, ovat ne myös lauantaina tulleen ison voiton kautta. HIFK kun kävi hakemassa Oulusta vierasvoiton mukaansa kaadettuaan oululaisjoukkueen Joonas Raskin tekemällä jatkoaikaosumalla lukemin 3-2.

Voitto oli Törmäsen mukaan tärkeä ennen tiistain ratkaisevaa CHL-pudotuspeliottelua.

– Se oli selkeästi kovin peli mitä tässä on ollut. Pelattiin taktisesti todella kypsää huippujoukkuetta vastaan vieraskentällä ja se antoi meille paljon infoa siitä, että missä mennään ja missä pelaajat menevät tässä vaiheessa kautta.

Erityisesti yksi asia ilahduttaa Törmästä tällä hetkellä, kun joukkueen tilaa miettii.

– Kuusi pakkia on ollut kehissä, kun pari puolustajaa on poissa, niin ollaan jouduttu sitten pelaamaan vain kuudella, kun normaalisti vedetään seitsemällä. Hyökkäyksestä on vielä ketjun verran ukkoja myöis pois, mutta ollaan iloisia siitä, että miten muut ovat pystyneet steppaamaan tilalle. Se on aina hyvä juttu joukkueen hengen ja kemian kannalta.

Davosin ja HIFK:n toinen osaottelu alkaa tiistaina kello 20.45 Suomen aikaan.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.