Suomen kolmanneksi korkeimamlla sarjatasolla Suomi-sarjassa pelaava Imatran Ketterä julkaisi vahvistaneensa joukkuetta eksoottisella vahvistuksella.

Seura vahvistaa rivejään Islannin maajoukkuehyökkääjällä. 21-vuotias Björn Robert Sigurdarson (180/80) saapuu Imatralle try-outille. Alustavasti on sovittu kaksi viikkoa kestävästä testijaksosta.

Reykjavikistä kotoisin oleva Sigurdarson on pelannut kaksi edellistä kautta Yhdysvalloissa NAHL juniorisarjaa Aberdeen Wingsin riveissä. Pelaamissaan 116 ottelussa hän on viimeistellyt tehot 27+44=71.

Junioriurallaan Sigurdarson on pelannut Ruotsissa Mälmö Redhawksin J18 joukkueessa ja Tanskassa Hvidovre IK:n U20 joukkueessa. Islannissa hän on edustanut kasvattajaseuraansa Skautafelag Reykjavikuria sekä UMFK Esjaa, jonka riveissä hän on tällä kaudella pelannut kuusi ottelua tehopistein 3+7=10.

Maajoukkuedebyyttinsä U18-kisoissa jo 15-vuotiaana tehnyt Sigurdarson on kuulunut Islannin poikien ja nuorten maajoukkueiden vakiokalustoon. Kolmena edellisenä kautena hän on ollut mukana myös Islannin miesten maajoukkueessa ja pelannut kolmet D2A MM-Kisat ja voittanut kerran pronssia. Viime keväänä hänet valittiin miesten D2A MM-kisojen parhaaksi hyökkääjäksi.

Juniorimaajoukkueissa D2 ja D3 MM-tasoilla hän on voittanut U18 kisoissa kahdesti kultaa, U20 kisoissa kerran kultaa ja kerran hopeaa. U18 kisoista hänellä on tilillään pistepörssin voitto ja U20 kisoissa hänet on valittu joukkueensa parhaaksi hyökkääjäksi.

Sigurdarson saapui Suomeen torstaina ja suorittaa ensiesiintymisensä Ketterän paidassa sunnuntain IPK ottelussa, mikäli miehen siirtoasiat vain saadaan loppuviikon aikana kuntoon.

(Lähde: Ketterän sivut)