Tomi Kallio palaa Suomeen ja Liigaan 15 vuoden jälkeen. Vuonna 2000 alkanut ulkomaiden kierros vei NHL:ään ja Ruotsiin, mutta KHL ei Kalliota vienyt koskaan.

– Minua yritettiin saada sinne montakin kertaa. En tuntenut mitään tarvetta mennä KHL:ään. En halunnut viedä perhettä sinne, enkä taas halunnut lähteä yksin. Viihdyin Ruotsissa molemmissa joukkueissani niin hyvin, että en nähnyt mitään syytä, miksi pitäisi antaa jotain niin hyvää pois, sanoo TPS:n ja Liigan nimekkäimpiin pelaajiin kuuluva Kallio SuomiKiekko-sivustolle.

Pelaajien arvostuksesta Ruotsissa on puhuttu paljon. Miten se näkyi kaukalossa?

– Kentällä se näkyy kunnioituksena. Totta kai minuakin taklattiin, mutta mitään törkytemppuja ei ollut. Pelaajat arvostavat heitä, jotka ovat tehneet tulosta vuodesta toiseen. Minuakin yritettiin saada pois balanssista, mutta jotenkin sen arvostuksen aisti. Pystyimme juttelemaan matsien jälkeen, tai jos joku joskus möyhensi meikäläistä, niin seuraavassa vaihdossa pystyttiin jo naureskelemaan asialle. Tällaista on vaikeaa kuvailla, mutta pelaajat tietävät tämän.

Kallio oli kausilla 2003-11 Frölundan kärkihyökkääjiä, ja hurmasi fanit myös neljä kautta edustamassaan Växjössä.

Mitä Ruotsista jää ikävä?

– Eläminen oli todella mukavaa, ja saimme todella paljon ystäviä. Yleinen ilmapiiri Ruotsissa oli hieman rennompi. Stressitaso normaalielämässä oli vähän rennompaa.

Tomi Kallio kertoo liigakauteen kohdistuvista odotuksistaan SuomiKiekko-sivustolla vielä ennen kauden alkua.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen