Stanley Cupia viime kaudella juhlinut Chicago Blackhawks teki hyvin merkittävän jatkosopimuksen, kun se löi pitkän jatkosopimuksen sen luottopuolustajalle Brent Seabrookille.

Seabrook, 30, ja Blackhawks allekirjoittivat kahdeksan vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Sopimus lähtee käyntiin tämän kauden jälkeen.

Sen yhteisarvo on ESPN:n toimittajan Pierre LeBrunin mukaan 55 miljoonaa dollaria. Se tietää siis 6,875 miljoonan dollarin vuosiansioita Seabrookille.

– Tämä on hurja helpotus, Seabrook sanoi Blackhawksin yön harjoitusottelun jälkeen uudesta sopimuksesta.

– Olen innoissani siitä, että saan jatkossakin olla Blackhawk. Se on juuri sitä, mitä halusin koko ajan. En halunnut mitenkään puskea neuvotteluita, mutta en myöskään odotella sen enempää. Olen ylpeä tästä ja haluaisin viettää koko urani täällä. On vain minusta nyt kiinni, että pystyn täyttämään odotukset, Seabrook kävi läpi.

Seabrook on kuulunut Blackhawksin luottopuolustajiin jo useamman kauden ajan. Tulevalla kaudella hän tulee olemaan myös ensimmäistä kertaa seuran varakapteeni.

– Mielestäni kaikki tietävät sen, että mitä Brent tuo pöydälle. Hänen johtajuutensa on jotain, mitä näemme nyt konkreettisesti myös merkkinä hänen paidassaan. Mutta jokainen, joka on ollut lähellä joukkuetta, tietää sen, että hän on ollut koko ajan yksi suurimmista johtajista tälle ryhmälle koko ajan, Blackhawksin GM Stan Bowman tunnusti.