Torstain liigakierroksella Kärppien maalilla Niko Hovinen sai näyttöpaikan, kun hänet oli komennettu oululaisseuran tolppien väliin otteluun Pelicansia vastaan.

Siitä näyttöpaikasta tuli paha floppi, sillä Pelicans tykitti kuudella kohti tulleella kudilla kolme maalia. Tämä riitti myös Kärppien valmennusjohdolle, joka vaihtoi ajassa 15:56 tulleen Pelicansin kolmannen maalin jälkeen Sami Aittokallion Hovisen tilalle.

Lopulta Pelicans myös vei kamppailun nimiinsä, kun loppulukemat olivat heidän hyväksi 4-3.

– Aika päin persettä meni. Paska peli. Ei siinä muuta, Hovinen pyöritteli taiston tauottua.

Hovinen itse myös myönsi epäonnistumisen tulleen vastaan.

– Toinen ja kolmas maali olivat helppoja kuteja. Toki molemmissa niissä oli pieni maski, mutta kyllä ne pitää torjua.

– Ei nyt saanut ihan sellaista starttia kuin olisi halunnut. Näitä tulee aina välillä ja harmi, että se tuli tähän nyt, Hovinen mietti.

Hovisella peleistä taukoa oli ollut jo pitkä tovi, sillä viimeisin pelattu koitos löytyy viime huhtikuulta.

Tällä hetkellä muun muassa Leijonien mukana kevään 2011 MM-kultajoukkueessa olleen Hovisen seuraava seura on avoinna, sillä hän on etsinyt uutta osoitetta koko kesän ajan. Kärpissä hän on tuurauskeikalla, kun oululaisjoukkueen toinen maalivahti Iiro Tarkki on ollut loukkaantumisen takia sivussa.

Tulevasta osoitteesta Hovisella ei ole mitään hajua.

– Ovet ovat auki jokaiseen suuntaan ja toivottavasti tässä johonkin suuntaan tapahtuu jotain liikennettä. Mutta pikku hiljaa ja päivä kerrallaan, katsotaan missä se loppukausi sitten menee.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen