Nakkikohusta viis, Pelicansille maukas reissu pohjoiseen – ”Ei ollut kaunista mutta tehokasta”

Patrik Laine ja kumppanit Flyersin vieraana! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Pelicansin kahden ottelun mittainen vierasreissu sisälsi lopulta monenlaisia vaiheita, kun Vaasassa jatkoaikatappion jälkeen esille tuli suoranainen nakki ja lihapulla -kohu. Siitä matka jatkui Ouluun hallitsevan liigamestarin luo.

Isompi kohu nousi keskiviikkona sen jälkeen, kun Pelicansin kapteeni Antti Erkinjuntti laittoi Twitteriin kuvan ruuasta, minkä Sport oli tarjonnut kotijoukkueena vierailijoille. Kuvassa näkyivät chilinakit ja lihapullat, mitä voi sitten pitää vähän huonompana ratkaisuna urheilijan ruokana (lue lisää).

Sen jälkeen reissu kuitenkin jatkui Ouluun, mistä mukaan tarttuivat isot kolme pistettä, kun lahtelaisryhmä oli illan ottelussa Kärppiä parempi 4-3.

Voitto irtosi niin vahvan ensimmäisen erän (missä Pelicans latoi kolme maalia) kuin myös erittäin vahvan puolustustaistelun myötä.

– Meidän työmäärä oli tuon verran kaveria isompi. Varmaan meidän kopissa on nyt vähän enemmän jääpussia sun muuta kuin toisella puolella. Blokattiin kuteja, puolustettiin viisikkona ja sitä kautta ne pisteet sitten tulivat. Ei ollut kaunista, mutta oltiin tehokkaita silloin kuin piti olla, Erkinjuntti mietti.

Eli nakkien ja lihapullien kautta voitto irtosi Oulusta.

– En mä tuota kommentoi sen enempää. Saatiin sitten hyvä ruoka ABC:ltä, eikä siinä ollut mitään ongelmaa, Erkinjuntti kuittasi kohuaiheen.

Reissun anti olikin lopulta erittäin hyvä ja tarkemmin sanottuna opettavainen Erkinjuntin mukaan.

– Kasvattava reissu. Ensin todella kova raapiminen eilen, mistä tuli kuitenkin harmittava jatkoaikatappio Sportille. Sitten latauduttiin tätä peliä varten. Tultiin ehkä tänne pahimpaan paikkaan ja sitten mahtava joukkueen puolustusvoitto. Kyllä se vaan kasvattaa ja hienolta se tuntuu. Onhan tuossa ollut mukava olla kaukalon ulkopuolellakin jätkien kanssa kimpassa.

Niin tällä reissulla kuin muutenkin koko alkukauden aikana Erkinjuntti itse on päässyt tutustumaan uuteen rooliin, kun hän toimii Pelicansin kapteenina.

Vaikka aiemmin 29-vuotias Erkinjuntti on ollut isoissa rooleissa eri liigaseuroissa, on nyt vastuu vielä entistä suurempi.

– Mun pitää näyttää esimerkkiä ja olla töissä joka päivä, mistä sitten nuoremmat pelaajat katsovat esimerkkiä. He sitten tekevät samalla tavalla töitä ja mennään porukkana eteenpäin. Siinä tehtävässä on kaksi puolta, mutta se on ehdottomasti todella positiivinen juttu, Erkinjuntti myöntää.

Entä miten sitten joukkueessa ja seurassa on otettu Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen tuomat jutut vastaan?

– Koutsit on otettu hyvin vastaan, pelaajat on otettu valmennuksen osalta hyvin vastaan ja mut on otettu hyvin vastaan. Ja hyvin on Pelicans alkanut organisaationa rullaamaan. Kehitysvaihetta tässä mennään ja kasvetaan koko ajan, Erkinjuntti näkee.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Patrik Laine ja kumppanit Flyersin vieraana! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!