NHL-seurojen Philadelphia Flyersin ja Pittsburgh Penguinsin välillä on nähty todella kovaa verivihollisten taistoa useiden vuosien aikana, missä vastaan on tullut jos jonkinlaista.

Nyt eteen on tullut kuitenkin hieman erikoinen tempaus.

Flyersin fanit ovat päättäneet ostaa tällä hetkellä myynnissä olevan Penguinsin.

Tällä hetkellä täysin Mario Lemieuxin ja Ron Burklen omistuksessa olevan seuran on uumoiltu olevan kaupan noin 750 miljoonan dollarin hintaan.

Flyersin fanisivustolla The Orange and Black Packissa on pistetty keräys pystyyn herjausmielessä. Mikäli jostain syystä kampanja onnistuisi ja taho saisi kerättyä rahat kasaan, olisivat siitä seuraukset heidän mukaan monenlaiset.

Sivuston ilmoitusten mukaan tehtävälistalla olisi muun muassa koko areenan sisäpuolisten osien maalaaminen Flyersin väreillä mustalla ja oranssilla, Flyersin tähtipelaajan Claude Girouxin jättimäisen kuvan asettaminen hallin ulkopuolelle, parkkiruutujen maalaaminen oranssiksi, rantapallon kuvittaminen Penguins-vahti Marc-Andre Fleuryn takana olevaan maaliverkkoon, sekä kunniaseinän valmistaminen lahjoituksia tehneiden valokuvilla varustettuna.

Ihan kuitenkaan 750 miljoonaa ei tässä vaiheessa ole näppituntumassa, sillä ensimmäisen päivän aikana tempaus oli kerännyt kokoon yhteensä 578 dollaria.

Mikäli ja kun kampanja ei saavuta sen päämäärää, lahjoitetaan tempaukseen kerätyt rahat Flyers-vaimojen ylläpitämiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Suomessa Jatkoaika.com -sivusto.