Rauman Lukko on julkaissut Juha Vuoren siirtyvän ensi kaudella Liigajoukkueen päävalmentajaksi.

Seura vahvisti asian torstain tiedotustilaisuudessa.

Vuoren apuna toimivat jo neljättä kauttaan Raumalla valmentava Jesse Welling ja A-nuorten vastuuvalmentajana toimiva Timo Saarikoski sekä maalivahtivalmentaja Mikael Vuorio. Koko valmennusryhmän sopimukset ovat mallia 2+2 vuotta.

– Valmennus on se työ, johon olen valmistautunut vuodesta 2000 lähtien kun sain ensimmäisen mahdollisuuden tehdä töitä jääkiekon parissa. Tämä on kovaa työtä ja tavoitteeni on puskea jokaista pelaajaa niin hyväksi kuin mahdollista. Tämä on joukkuepeliä ja jokaisen yksilön tekemisen pitää palvella joukkuetta, Vuori kertoo.

– Tätä työtä me lähdemme tekemään yhdessä ja siihen tarvitsemme tietoa ja osaamista sekä samanlaisen mentaliteetin ja asenteen omaksumista. Me tulemme puhumaan oppimis- ja valmistautumisprosessista, ja toimimaan niin, että pystymme tarjoamaan voittavaa jääkiekkoa ja rehellisen ilmapiirin sekä ympäristön, jossa pelaajat saavat mahdollisuuden kehittää luonnettaan ja mennä eteenpäin. Pelaajat ja peli ovat tärkeä osa ja meidän kaikkien yhteinen voittava mieli on vielä tärkeämpi, Vuori jatkaa.

Pohjois-Amerikassa valmennusoppinsa saanut Ässät-kasvatti ehti kiekkoilla aktiiviurallaan viisi ottelua Liigaa.

Viime vuodet hän on toiminut Risto Dufvan apuvalmentajana.

– Työhaastatteluprosessissa seura osoitti olevansa kiinnostunut siitä suunnasta, johon se haluaa seuraa viedä, miten se haluaa joukkuetta johdettavan, millaista kiekkoa se haluaa nähdä ja miten se haluaa pelaajien kehittyvän. Meidän yhteinen näkemyksemme on samansuuntainen ja uskon, että pystyn sen osaamisen organisaatiolle tuomaan. Olen ylpeä siitä, että voin toimia tulevaisuudessa Rauman Lukon päävalmentajana, Vuori sanoo.

Vuori on toiminut jo pienen pätkän aiemminkin päävalmentajana. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun Rauli Urama oli saanut potkut Lukon peräsimestä kaudella 2011-12.