Kommentti: Mitä ihmettä? Mestiksen mediaseksikkäin seura löytyy keskeltä ei mitään

Jukureiden Liiganousun varmistuttua Mestiksen tulevaisuus näyttää päivä päivältä sekavammalta.

Vahvistus Liigan sulkemisesta(Lue uutinen) nakertaa entisestään sarjan uskottavuutta. Tuntuu, ettei oikein kukaan osaa sanoa, mistä jatkossa oikein pelataan. Ja millä sapluunalla.

Onko Mestiksestä tulossa puhdas farmisarja? Vai yritetäänkö sarjaa tosissaan vielä elvyttää, kun kolme suurseuraa on karannut kabinetin kautta Liigaan?

Kaiken epätietoisuuden keskellä Mestis on ottanut silti myös askeleita oikeaan suuntaan. Elisa Viihteen uudistus ja Fanseatin järkevän hintaiset ottelupaketit tuovat roimasti lisää uskottavuutta koko tuotteelle.

Samalla sarja on saanut piristysruiskeen yllättävästä suunnasta. Keuruulta.

KeuPa HT tuntuu olevan tällä hetkellä hieman yllättäen koko Mestiksen mediaseksikkäin organisaatio.

Pienen seuran tarina on sellaisenaan upea. Syksyllä 2013 KeuPa HT oli vararikon partaalla, eikä joukkueen pitänyt osallistua lainkaan Suomi-sarjaan.

Pelaajien järjestämät talkoot ja sitkeys pelastivat organisaation viime hetkillä. Keräys tuotti rahat kasaan ja loppu on historiaa. Joukkue taisteli itsensä ensin nipin napin Suomi-sarjan pudotuspeleihin ja siitä kierros toisensa jälkeen lopulta koko sarjan mestariksi.

Viime kausi oli organisaation ensimmäinen Mestiksessä. Sekin oli täynnä vaikeuksia pienellä budjetilla läpi kauden vetäneelle joukkueelle.

Mutta niin vain vaikean syksyn jälkeen Keuruulla pelattiin Mestiksen pudotuspelejä.

Keskiviikkona alkavalle kaudelle asetelma on uusi. Yhteistyösopimus Lukon kanssa on tuonut Keski-Suomeen paljon todella nimekkäitä hankintoja.

Yhtäkkiä KeuPa onkin koko sarjan suosikkeja. Joukkueella on kaikki edellytykset taistella kolmen suursuosikin Jukureiden, TUTOn ja Hokin jälkeen viimeisestä kotiedusta pudotuspeleihin.

Samalla mediahuomio on kasvanut rajusti. Kiekkolegenda Ville Niemisen hyppy joukkueen päävalmentajaksi on itsessään sellainen tarina, jonka pulssia suomalainen kiekkoväki tulee seuraamaan stetoskoopin kanssa.

Samalla Keuruu on myös pelaajien keskuudessa mieluisa paikka pelata.

Stanley Cup -voittajan alla työskentely sekä mahdollisuus näytönpaikkoihin myös täyden sairastuvan kanssa painivan Lukon puolella on tällä hetkellä kombinaatio, joka houkuttelee varsinkin nuoria Mestis-tason kiekkoilijoita.

Sivustaseuraajan roolissa KeuPa antaa toivoa keskellä kyyniseksi tekevää urheilubisnestä.

Pienen seuran nousu kaikkien kiekkoseuraajien puheenaiheeksi on tarina, jossa urheilu voittaa. Sellaisia kertomuksia ei ole suomalaisessa kiekkoskenessä ollut viime vuosina liikaa.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo