Suomi-sivuilla TET-harjoittelijana kaksi viikkoa toimiva yläkoululainen Markus Leskinen pohdiskeli Calgary Flamesin ensi kautta.

*

Monet yllättyivät viime kesänä, kun Boston Bruins teki Calgary Flamesin kanssa vaihtokaupan, jossa Flamesiin saapui Bostonista erittäin lupaava puolustaja Dougie Hamilton. Flames teki Hamiltonin kanssa 6 vuoden sopimuksen, jonka hinta on 5,5 miljoonaa dollaria vuodessa.

Toinen Flamesin hankinta oli vapaista pelaajista siirtynyt Michael Frolik. Hän pelasi viime kaudella Winnipeg Jetsissä. Frolik on monipuolinen ja hyvä kahden suunnan hyökkääjä. Frolik teki Flamesin kanssa kesällä 5 vuoden sopimuksen, joka oli arvoltaan 21,5 miljoonaa dollaria.

Tulevalla kaudella hyökkäyksessä vastuuta kantaa kova parivaljakko Johnny Gaundreau ja Sean Monahan. Heidän ketjussaan on kolmantena lenkkinä harjoituspeleissä pelannut voimahyökkääjä Michael Ferland.

Muita tärkeitä hyökkääjiä ovat viime kaudella 76 tehopistettä tehnyt Jiri Hudler ja kevään playoffeissa hyvin pelannut Sam Bennett.

Puolustuksessa Flamesin pakisto on yksi NHL:n parhaimpia. Puolustusta johtaa loistavasti viime kaudella pelannut kapteeni Mark Giordano. Superhankinta Dougie Hamilton ja T.J. Brodie pelasivat viime vuonna vahvat kaudet, joten heiltä odotetaan paljon. Blokkikone Kris Russell ja kokenut Dennis Wideman tuovat syvyyttä Calgaryn puolustukseen.

Maalivahtiosasto Calgaryllä on erittäin mielenkiintoinen. Jonas Hillerillä, Karri Rämöllä ja Joni Ortiolla on kaikilla yksisuuntaiset sopimukset tulevalle kaudelle. Tämä aiheuttanee päänvaivaa päävalmentaja Bob Hartleylle ja GM Brad Trelivingille.