Jokereilla kova paluu kotiin – ”Tulokset eivät saa hämärtää”

Kautensa loistavasti aloittaneella Jokereiden nipulla paluu kotiluolaan tapahtuu varsin kovalla tavalla.

Torstain kotiottelussa vastassa on nimittäin KHL:n mahtiseuroihin lukeutuva Dinamo Moskova.

Kotiottelu on ensimmäinen pieneen toviin, sillä narriryhmä oli vasta neljän ottelun mittaisella vieraskiertueella KHL:n itäisemmissä paikoissa.

Sieltä mukaan tarttui kaikista otteluista täydet pisteet.

Tämän turvin narriryhmä on myös aivan KHL:n sarjataulukon kärkipaikoilla, kun sillä on kahdeksasta ottelusta kasassa vain yksi tappio.

Uudet vahvistukset esillä

Vierasreissu itäisimpiin kohteisiin oli Jokereille ensimmäinen, sillä viime kaudella se ei käynyt vieraspelireissuilla muun muassa Amurin luona.

Nyt kävi ja hienon reissun kävikin nippu tekemässä.

Rundi alkoi voitolla Sibiristä, jatkui voitolla Metallurg Novokuznetskista, jonka jälkeen edessä oli murskavoitto Admiralista.

Reissun päätti vielä päänahka Amurista, jonka jälkeen edessä oli 12 tunnin lentomatka kotosalle.

– Kokonaisuutena ihan loistava tulos tältä koko kiertueelta. Ehkä jotkut voitot tulivat vähän vaikeamman kautta. Mutta nämä tulokset eivät saa ryhmän sisällä hämärtää mitään kuvaa siitä mitä ollaan. Jokainen piste, jokainen maali ja jokainen tilanne pitää ansaita tuolla. Ei tarvitse kuin vähän mennä esimerkiksi valmistautuminen mönkään, niin on suossa. Nämä ovat niin hyviä joukkueita, Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund mietti vierasreissun päättäneen Amur-pelin jälkeen.

Juuri reissun neljästä ottelusta Sibir- ja Admiral-pelit olivat Jokereilta erittäin vahvoja, kun taas Amuria ja Novokuznetskia vastaan tuli enemmän vaikeuksia vastaan.

Isoimmin onnistumisia Jokereiden nipussa tuli tuoreille hankinnoille Brandon Kozunille ja Peter Reginille, jotka näyttivät potentiaalia olevansa johtavia pelaajia narriryhmälle. Kozun myös hiilasi vieraskiertueen aikana itsensä aivan KHL:n pistepörssin kärkisijoille ja myös ihan kärkeen, missä hän tälläkin hetkellä on.

Tehoilta tuli eteen varsinkin Admiralia vastaan, kun Kozun pamautti tehot 2+2. Kahdeksaan otteluun Kozun on pamauttanut tähän mennessä tehot 6+8=14.

Tehopelaajista kun puhutaan, niin yksi näistä löytyy torstain vastustajan Dinamo Moskovan riveistä. Puolustaja Mat Robinson on nimittäin pakkien pistepörssin kärkipaikalla tällä hetkellä tehoilla 5+4=9.

Maalivahtien tilastojen puolella Jokerit on hyvin edustettuna, sillä Riku Helenius on torjuntaprosenttien osalta ykkössijalla, Henrik Karlsson taas sijalla neljä.

Lähtökohdat

Torstaina Hartwall Arenalla nähdään aidosti huippukamppailu, sillä vastakkain ovat läntisen konferenssin toisena ja neljäntenä olevat joukkueet. Jokerit on sijalla kaksi, kun sillä kahdeksasta ottelusta kasassa on 21 pistettä, Dinamo taas on neljäntenä 15 pisteellä, mitkä ovat tulleet myöskin kahdeksassa ottelussa.

Dinamon riveistä löytyy useampi maajoukkuetasolta tuttu pelaaja, muun muassa Kaspars Daugavins, Alexei Tereshenko, Andrei Mironov ja seuran ainoa suomalaisedustaja Juuso Hietanen.

Laatua riittää useampaan ketjuun ja joukkue kuuluikin ennakoissa aivan sarjan kärkipään jengeihin, kun ennustuksia jaeltiin maailmalle.

Jokereilla taas kokoonpanon osalta kato kävi vierasreissun aikana varsin paljon, kun muun muassa Tomi Mäki ja Daine Todd joutuivat jättämään reissulla pelit kesken ennen aikojaan.

Positiivisempaa uutista sairastuvalta tulee siinä, että joukkueen kapteeni Niko Kapanen on torstain Dinamo Moskova -pelissä mukana kokoonpanossa. Vieraskiertueella Kapanen ei pelannut, mutta on nyt jälleen valmis tositoimiin.

Vierasottelussa Sibir Novosibirskiä vastaan loukkaantunut Mäki on ylävartalovamman vuoksi sivussa torstain ottelusta. Sama pätee Toddiin, joka loukkaantui vieraspelissä Admiral Vladivostokia vastaan. Molempien toipilasaika kestää Jokereiden mukaan useita viikkoja.

Pelikykyisiä eivät ole lähiviikkojen aikana Jokereiden mukaan myöskään Ossi Väänänen tai Eetu Pöysti, jotka kärsivät niin ikään loukkaantumisista. Heidän paluunsa on kuitenkin lähempänä kuin Mäen ja Toddin. Väänänen pelasi ensimmäisissä kotiotteluissa, mutta Pöysti ei ole vielä avannut tämän kauden runkosarjaansa.

Voitolla illan ottelussa Jokereilla on mahdollisuus siirtyä koko KHL:n kärkeen.

Kertoimet (NordicBet)

Jokerit-Dinamo Moskova, torstai 17.9.2015. klo 18.30.
2.00 – 4.15 – 3.25

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️