Liigaan täksi kaudeksi kabinettipäätöksellä noussut Kouvolan KooKoo on joutumassa oikeuteen maksamattomista bonuksista, kertoo Iltalehti.

KooKoo ei ole IL:n mukaan maksanut valmentaja Juha Juujärvelle eikä seitsemälle pelaajalle sopimukseen kirjattuja nousubonuksia.

Bonuksia on maksettu ainoastaan maalivahti Mikko Rämölle. Yhteensä maksamattomien bonusten yhteissumma on 62 000 euroa.

Bonuksien taustat kantautuvat kevääseen 2014, jolloin KooKoo voitti Mestiksen mestaruuden. Liigaan se päätettiin nostaa syksyllä 2014.

KooKoo Hockey Oy:n mielestä nousubonukset eivät kuulu huhtikuussa 2014 perustetun osakeyhtiön maksettavaksi. KooKoo Hockey Oy:n mielestä pelaajien, valmentajan ja yhtiön välillä ei ole koskaan ollut sopimussuhdetta. Sopimukset oli solmittu Kouvolan Edustuskiekko ry:n kanssa. Tähän asti onkin riidelty siitä, kenen vastuulle nousubonusten maksaminen kuuluu.

Pelaajayhdistys on ajanut asiaa Juujärven ja pelaajien puolesta sekä Kouvolan Edustuskiekko ry:tä että KooKooHockey Oy:ta vastaan.

Tuoreeltaan myös Kymenlaakson käräjäoikeus päätti, että Pelaajayhdistyksen kanne molempia vastaan käsitellään yhdessä. Käräjäoikeuden päätöksestä ei saa valittaa.

KooKoon toimitusjohtaja Sakari Välimaa ei ollut halukas kommentoimaan tapausta sen suuremmin Iltalehdelle.

Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo puolestaan otti kantaa aiheeseen Twitterissä sunnuntaina.

– Jos rehellisiä ollaan, niin tällainen on huono Liiga- startti KooKoolta. Olemme pelaajien tukena loppuun asti, Wallinheimo kirjoitti.

Alkuperäinen juttu aiheeseen liittyen löytyy täältä.