HIFK piti liigapisteet itsellään voitettuaan TPS:n kotonaan 4-2. Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön, kun jo ajassa 1.43 se johti kahdella ylivoimamaalilla 2-0. Ensimmäisen niistä iski Corey Elkins.

– Oli paljon parempi peli kuin tiistaina (CHL-ottelu, toim. huom.). Olimme järkeviä kiekon kanssa ja pelasimme sitä syvään heidän alueellaan. Se oli hyvää peliä meiltä, Elkins sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Millainen vaikutus otteluun noin tehokkaalla alulla oli?

– Se oli hienoa, mutta siinä on aina huolehdittava, ettei tule nukahduksia. Hoidimme mielestäni homman hyvin. TPS:n kaksi maalia olisivat olleet estettävissä. Meidän pitää tehdä parempaa työtä siinä ja pidettävä kiekot poissa. Toisessa maalissa kiekko pomppasi maalin eteen suoraan aloituksesta. Pelasimme aika hyvän 60-minuuttisen ja sitä on jatkettava.

Elkins, maalinsa syöttänyt Juuso Puustinen ja Mika Partanen pelasivat jälleen vahvan pelin IFK:n nimellisenä kakkosketjuna.

– ”Pudi” ja minä olemme pelanneet yhdessä jo pitkään. Mikasta on paljon apua, sillä hän on hyvä ja isokokoinen poika. Pelaamme viisaasti, ja käytämme kroppaa. Saamme käytettyä isoa kokoamme, Elkins tuumasi.

Mitä sanot otteistanne, kun pidetään mielessä, että on vasta syyskuu?

– On aikaista vielä ja opimme vielä asioita siinä, miten luemme toisiamme. Joka joukkueella on oma tyylinsä, ja siihen pitää aina mukautua. Kunhan kausi etenee ja näemme muita joukkueita, alamme tietää, miten pelata. Menemme oikeaan suuntaan.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen