Helsingin IFK kohtaa Champions Hockey Leaguen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella sveitsiläisen HC Davosin. Alkulohkossa sille tuli vastaan jo Bern, joten sikäläinen kiekko on jo jonkin verran tuttua IFK:lle.

Maalivahti Ville Husso myöntää, että erimaalaisten joukkueiden kohtaaminen vaikuttaa myös maalin suulla, joskaan ero kotimaan peleihin ei ole valtava.

– Erilaisia tilanteita tulee. Maalivahtiinkin se vaikuttaa hieman, vaikka maalivahti pelaa aina omaa peliään, ja yrittää vain ottaa kaikki kiekot kiinni. Pelissä tulee kuitenkin hieman eri juttuja, esimerkiksi ylivoimissa saatetaan hakea erilaisia kuvioita, Husso sanoo SuomiKiekko-sivustolle.

IFK:n jatkoonpääsy oli täpärällä, sillä alkulohkon viimeisellä kierroksella jatkopaikka ei ollut enää sen omissa käsissä. Tämänkin jutun allekirjoittanut ehti jo heittää uhkakuvat ilmoille sen jälkeen, kun tämä kävi IFK:n viimeisen alkulohkopelin jälkeen selväksi.

Millainen helpotus oli ylipäätään se, että pääsitte jatkoon?

– Pistimme homman hieman jännäksi. Oli hienoa, että pääsimme jatkoon. Näitä pelejä on hienoa pelata. Joka joukkueella on eri pelityylinsä, ja näemme, millaista peliä muualla pelataan. Näimme erilaisia fanikulttuureja, kun pelasimme alkulohkossa Ruotsissa ja Sveitsissä, Husso sanoo.

– Odotan innolla matsia. Davos on kova joukkue. Se on voittanut viisi mestaruutta 14 vuodessa.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen