Keskiviikkona julkaistussa Jarkko Ruudun urasta ja elämästä kertovassa kirjassa Jarkko Ruutu – Jumalainen näytelmä kerrotaan eräs jekku, joka on saanut aikaan pienen kohun Pohjois-Amerikassa.

Pukukoppijekku nimittäin on rasistissävytteinen. Ruutu kertoi Tuomas Nyholmin kirjoittamassa kirjassa, että eräiden Pittsburgh Penguinsin harjoitusten jälkeen Penguinsin silloinen hyökkääjä Georges Laraque oli löytänyt kaappinsa ovesta kuvan, johon oli piirretty apina ja banaani.

Tästä oli alkanut riitely pukukopissa, ja lopulta Colby Armstrong oli tunnustanut laittaneensa kuvan tummaihoisen Laraquen kaapin oveen. Ruudun mukaan kookas Laraque oli suuttunut täysin Armstrongille ja hyökännyt tämän kimppuun. Muut Penguins-pelaajat olivat rynnänneet miesten väliin.

Lopulta selvisi, että Armstrong ja Laraque olivat ennalta sopineet näytelmän ja molemmat olivat revenneet nauramaan.

Tästä pilasta kirjoitti Pohjois-Amerikassa muun muassa Yahoo Sports (linkki). Laraque myös luki pilasta ja hän syytti Ruutua siitä, että suomalaisen kertoma tarina ei ole todellisuudessa mennyt aivan niin kuin kirjassa kerrottiin.

– Tarina ei mennyt niin. Pila oli täysin minun oma ideani ja Colby on mahtava kaverini. Hän ei ehdottomasti ole rasisti, Laraque twiittasi.

– Se mikä tapahtuu pukukopissa, pysyy siellä. En tykkää siitä, että kaverini joutuu pahaan valoon, varsinkin kun temppu oli täysin minun ideani.

Laraque myös syytti, että tapaus oli kirjoitettu niin kuin oli kirjoitettu, koska sillä haluttiin nostaa kirjan myyntiä.

– Tässä ei ole kyse käännösvirheestä, mutta väritetyt tarinat myyvät kirjoja, Laraque totesi.

Georges Laraque

@GeorgesLaraque

Greg Wyshynski

@wyshynski
@GeorgesLaraque But as far as the accuracy of what Jarrko's written, you wanna hit me at [email protected] with any clarifications?
@wyshynski what happens in the room stays im the room, i dont like my friend looking bad when it was my idea and it wasn't accurate anyway