TPS:n CHL-ottelu Dusseldorferia vastaan sisälsi lopulta erittäin paljon tapahtumia lauantaina.

Lopulta 5-4 TPS:lle päättyneessä ottelussa jaettiin peräti 26 kahden minuutin jäähyä.

Siihen myös TPS:n valmennuksesta Fredrik Norrena puuttui.

– Saatiin hyvä startti ja päästiin aika nopeasti 2-0-johtoon. Vastustaja ehkä vähän huomasi sen, että he eivät pärjää viidellä viittä vastaan. Heillä kuitenkin on hyvin pohjois-amerikkalainen joukkue, jolla on siihen liittyvä mentaliteetti. He lähtivät hämmentämään ja sekoittamaan niin kuin he yleensä tekevät. Ihan tyypillisitä. Tuomaritkin lähtivät siihen mukaan ja käsi nousi joka kerta kun vähän johonkin kosketti. Toki saatiin mekin ylivoimaa, mutta kyllä siellä todella paljon helppoja jäähyjä vihellettiin, Norrena myönsi SuomiKiekko-sivustolle.

– Loppujen lopuksi vaikeuksien kautta tehtiin tarvittavat maalit. Tämä oli hyvä testi meidän joukkueelle, Norrena tiivisti.

CHL on sujunut tähän mennessä TPS:llä voitosta voittoon. Kolmesta ottelusta mukaan on tarttunut yhteensä kahdeksan pistettä.

– Yleensä urheilussa pelataan aina voitosta ja tyylipisteitä ei jaeta. Kyllä tässä juna kulkee oikeaan suuntaan kaikin puolin, näin uskallan väittää. Meillä on paljon hyviä elementtejä meidän tekemisessä tällä hetkellä.

– Mutta askel kerrallaan, Norrena painottaa.

Reissu Keski-Eurooppaan ja kaksi CHL-peliä siellä palvelivat hyvin TPS:ää, jolla joukkue on uusiutunut viime kauteen verrattuna hyvin paljon kesän aikana. Reissun merkitystä Norrena ei lähtenytkään yhtään aliarvioimaan.

– Totta kai palvelee. Yleensähän joukkueet ovat käyneet harjoituskaudella pelaamassa muualla ja tutustumassa Euroopassa. Nythän ne pelit tulevat tämän CHL:n myötä pakollisena, mutta positiivisena juttuna eteen. Tämä on myös tärkeää kokonaisuuden kannalta, että ollaan pois kotoa.

– Täällä on ollut fantastinen ilmapiiri molemmissa peleissä ja monille nuorille tämä on ollut ennen kokematonta. Eikä täällä ole helppo voittaa, se on ihan selvää. Kyllä nämä kokemukset yhdistävät meitä entistä paremmin ja nopeammin. Tämä on ollut kaiken kaikkiaan onnistunut keikka, Norrena sanoi.

TPS:llä edessä on vielä yksi CHL:n alkulohkon ottelu, kun Dusseldorfer saapuu torstaina Turkuun vieraaksi.

Kyseinen ottelu on myös tärkeä Norrenan mukaan kohta alkavaa liigakautta varten viimeisenä kenraalina.

– Totta kai. Ollaan oltu niin vähän aikaa joukkueen kanssa yhdessä ja ylipäätänsä tiiminä, niin jokainen pelitapahtuma antaa lisää vastauksia meille kaikille sen osalta, että missä tässä mennään. Hienoa päästä kotiin pelaamaan näitä vastaan kolmesta pisteestä ja ylipäätänsä ihan jo liigakauteen valmistautumista varten.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen