Neljä suomalaisjoukkuetta oli tulessa torstai-iltana Champions Hockey Leaguessa. Ensimmäiset suomalaiset alkulohkoista jatkoon menijätkin saatiin selville.

Oulun Kärpät jatkoi J-lohkossa puhtaalla pelillä, kun se kaatoi kotonaan Krefeld Penguinsin maalein 4-1. Voitto oli Kärpille kolmas kauden yhtä monessa CHL-ottelussa. Kärpät varmisti samalla jatkopaikkansa.

– Hyvä ja ryhdikäs kotiottelu. Usein käy ensimmäisessä kotiottelussa niin, että yritetään joka vaihdossa saada maalipaikka, mutta meille kävi päinvastoin. Joukkueelta sitoutunutta peliä toistensa eteen. Otamme CHL:n tosissaan ja haluamme tehdä asiat niin hyvin kuin mahdollista joka kerta, kun menemme jäälle. Olemme onnellisia, mutta matka jatkuu, sanoi Kärppien valmentaja Mikko Manner.

Rauman Lukko kaatoi kotonaan sveitsiläisen Fribourg-Gotteronin 4-2, ja varmisti jatkopaikan K-lohkossa, sillä kahdesti toisensa kohtaavat Fribourg ja Luleå eivät voi molemmat nousta kuudessa pisteessä olevan Lukon ohi.

– Viime viikonloppu matkusteluineen oli raskas. Energiat olivat vähissä. Olen todella tyytyväinen, että puristimme voiton. Vastustajan hyökkäyspelaaminen on vaarallista. Siellä on kovia ammattimiehiä, jotka mittasivat puolustustamme tosissaan, sanoi Lukon päävalmentaja Risto Dufva.

– Lisää töitä samalla palkalla, murjaisi Dufva jatkopaikasta kuultuaan.

B-lohkossa Tampereen Tapparan ja Djurgårdenin välinen kamppailu meni tilanteessa 2-2 aina jatkoajalle saakka. Siinä ratkaisijaksi nousi Djurgårdenin Tomi Sallinen.

– Hyvä, laadukas kiekkopeli pelattiin. Djurgården tuli todella kovaa päälle alussa ja olimme siinä hetken vähän ihmeissämme. Hyvin saimme kuitenkin kammettua pari kertaa pelin tasoihin, mutta tänään se ei riittänyt, sanoi päävalmentaja Jussi Tapola.

Pistekin riitti Tapparalle varmistamaan paikka lohkon kahden parhaan joukossa.

Illan myöhäisottelussa Turun Palloseura kohtasi vieraissa itävaltalaisen Black Wings Linzin. TPS voitti jatkoajalla 3-2 ja varmisti myös oman jatkopaikkansa G-lohkossa. TPS:n voittomaalin teki TPS-debyytissään Eric Perrin.

Suomalaisjoukkueiden tulokset Champions Hockey Leaguessa torstaina:
Lukko – Fribourg 4-2 (0-0), (3-2), (1-0)
Kärpät – Krefeld 4-1 (1-1), (2-0), (1-0)
Tappara – Djurgården 2-3 ja. (0-1), 2-1), (0-0), (0-1)
Black Wings – TPS 2-3 ja.

Lähde: CHL:n tiedotus