Venäjän maajoukkueesta hyvin tuttu Ilja Nikulin saattaa olla seuraava tapaus, joka hyppää KHL:stä NHL:ään tämän kesän aikana.

Asia tuli ilmi KHL:n verkkosivuilla.

– Pystyn kyllä ymmärtämään miksi pelaajat kuten (Jevgeni) Medvedev ja Nikulin haluavat yrittää ja pelata NHL:ssä, Kazaninin eli Nikulinin tuoreimman KHL-seuran Kazanin päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov sanoi Sovietsky Sportille.

– Se on hyvä sarja ja on kunnia pelata siellä. Olen varma siitä, että Ilja tulee tekemään oikean valinnan ja tulee saamaan sopimuksen sinne, Biljaletdinov sanoi kokeneesta venäläispuolustajasta.

33-vuotias Nikulin on ollut Venäjän maajoukkueen luottopuolustajia useiden vuosien ajan. MM-kultaa hän on voittanut kolmesti.

KHL:ssä Nikulin on edustanut Kazania vuodesta 2005 lähtien.

Nikulinin seuratoveri Medvedev, mistä myös Biljaletdinov mainitsi, teki alkukesästä NHL-sopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa. Myös Medvedev on kuulunut viimeisten vuosien aikana Venäjän maajoukkueen vakiokaartiin.

Kesän aikana KHL:stä NHL:ään ovat siirtyneet muun muassa Artemi Panarin, Viktor Tihonov, Steve Moses ja Sergei Plotnikov.