Patrick Kane on NHL:n taitavin pelaaja. Kane on osoittautunut luontaiseksi voittajaksi, sillä eivät kolme Stanley Cup -mestaruutta ole tulleet sattumalta. Silti amerikkalaistähti tuntuu viihtyvän otsikoissa, joissa ei häntä uskoisi näkevän.

Vuonna 2009 Kane ja hänen serkkunsa matkustivat Buffalossa taksilla. Taksin saapuessa määränpäähänsä taksamittari näytti matkan hinnaksi 13 dollaria ja 80 senttiä. Taksikuski Jan Radecki lukitsi autonsa ovet, jotteivät hänen asiakkaansa pakenisi ilman maksamista.

Kanet antoivat Radeckille 15 dollaria. Kuski antoi miehille dollarin, mutta valitteli, ettei hänellä olisi antaa serkuksille takaisin 20 senttistä. Sen jälkeen oli sattunut ja tapahtunut, ja 62-vuotias taksikuski kertoi, että häntä lyötiin kasvoihin, häntä kuristettiin ja hänen silmälasinsa rikkoontuivat. Lisäksi Kanet veivät antamansa 15 dollaria.

Kanen serkuksia syytettiin ryöstöstä. Serkuksille annettiin ehdolliset rangaistukset, jotka tarkoittivat sitä, että he eivät saisi minkäänlaisia sanktioita, jos he pysyisivät pois hankaluuksista vuoden ajan ja jos he myös kirjoittaisivat pahoittelukirjeet Radeckille.

Tuolloin Kanen kohdalla kuvioihin asteli myös tunnettu asianajaja Paul Cambria. Tänä kesänä Kane on löytänyt Cambrialle jälleen käyttöä. NHL-tähteä kun epäillään raiskauksesta.

Tapauksen tutkinta on yhä kesken ja siksi en halua lähteä arvioimaan sitä, mitä on tapahtunut tai voisi olla tapahtunut. Kanen yksityiselämän kohdalla otsikot savuavat kuitenkin liian usein.

Hän on tähtipelaaja, joka on monen lapsen idoli. Hän on monen NHL-fanin ihailun kohde. Tähän yhtälöön eivät sovi jatkolauseeksi “hän on väkivaltainen”, tai pelottavan kuuloinen lause: “hän on raiskaaja”.

Kanea koskeva tutkinta on kuitenkin siis yhä kesken. Olivat tulokset mitkä tahansa, on Kane jälleen aiheuttanut tukullisen harmaita hiuksia Chicagon johdolle. Yli 10 miljoonan dollarin kausipalkan tähtipelaaja ei tällaisiin otsikoihin saisi eksyä, ei edes sattumalta.

Antti Eteläaho
Twitter: @finanatsu

Lähteet: The Canadian Press, ESPN, Frontline