Soppa KHL:n ulkomaalaispelaajiin liittyvän kiintiön ympärillä on saanut uuden sivujuonteen.

KHL:n viime päivien kuumin puheenaihe on ollut venäläisseurojen ulkomaalaiskiintiö. Venäjän urheiluministeriön uuden linjauksen mukaan valkovenäläisiä pelaajia ei voi enää rinnastaa venäläisiin, vaan heidät pitää laskea ulkomaalaisten pelaajien joukkoon.

Tämä tarkoittaa sitä, että useammalla venäläisellä KHL-seuralla on riveissään liikaa ulkomaalaisia pelaajia. Tämän seurauksena muutaman valkovenäläisen pelaajan KHL-sopimus on jo purettu.

Dinamo Minsk pois KHL:stä?

Valko-Venäjällä tilannetta ei tervehditä ilolla, sillä maan jääkiekkoliitto uhittelee vetävänsä Dinamo Minskin KHL:stä.

Valko-Venäjän jääkiekkoliitton puheenjohtaja Igor Ratshkovski ilmoitti kovasanaisesti olevansa pettynyt KHL:n päätökseen liittyen valkovenäläisten uuteen statukseen ulkomaalaiskiintiössä.

– Suoraan sanottuna tällaiset päätökset ovat kuin iskisi veitsellä selkään. 14 valkovenäläistä pelaa venäläisissä KHL-seuroissa ja he ovat kaikki maajoukkuehdokkaita. Nyt he menettävät käytännössä työpaikkansa, sillä uusien sopimuksien allekirjoittaminen on tällä hetkellä käytännössä mahdotonta, Ratshkovski pauhasi liiton infotilaisuudessa.

– Lisäksi Vitali Mutko takasi meille MM-kisoissa Tshekissä, ettei valkovenäläisiin kohdenneta minkäänlaisia rajoituksia, Ratshkovski viittaa Venäjän urheiluministeri Mutkon lupaukseen.

Dinamo Minskin jatko KHL:ssä on siis Ratshkovskiin mukaan vaakalaudalla ja heittää ilmoille seuraavaa:

– Nyt herää totta kai kysymys Dinamo Minskin osallistumisesta tähän projektiin (KHL:ään). Neman Grodno pelaa Mestarien liigaa. Ehkä on syytä osallistua Mestarien liigaan kolmella tai neljällä joukkueella, puheenjohtaja uhkailee.