KHL:ssä on mahdollisesti tiedossa kovan luokan farssi.

Runkosarja starttaa huomenna maanantaina, mutta seuroille on yhä epäselvää, että ketkä pelaajat lasketaan ulkomaalaiskiintiöön.

Tapetilla on lähinnä valkovenäläispelaajat, joita ei viime vuonna laskettu venäläisseurojen ulkomaalaiskiintiöön. Maksimissaan venäläisseuroilla saa olla viisi vierastyöläistä.

Venäjän urheiluministeriö on hiljattain kuitenkin linjannut, että kaikki ne pelaajat, jotka eivät pysty edustamaan Venäjän maajoukkuetta, lasketaan ulkomaalaiskiintiöihin. KHL on tässä asiassa eri mieltä eikä ole ollut halukas toteuttamaan ministeriön päätöstä.

– Tulemme juttelemaan KHL-johdon kanssa. Ulkomaalaiskäytäntöä ei ole selvitetty, emmekä me voi ymmärtää sitä, sanoi Spartakin GM Aleksei Zhamnov TASSille.

Venäläismedia uutisoi alkuviikosta, että KHL kirjoitti Venäjän oikeusministeriölle kirjeen, jossa se vaatii, että valkovenäläisiä ja kazakstanilaisia ei lasketa ulkomaalaiskiintiöön.

KHL:ssä on seuroja, kuten Spartak, jotka tulisivat kärsimään siitä, mikäli valkovenäläispelaajat luettaisiin yhtäkkiä vierastyöläisiksi. Spartakilla on ei-venäläisiä pelaajia kuusi, joista yksi on valkovenäläinen.

Moni seura joutuisi laittamaan ulkomaalaisosastonsa uusiksi sarjan jo käynnistyessä. Käytännössä se johtaisi siihen, että joidenkin valkovenäläispelaajien (tai ulkomaalaispelaajien) sopimukset purettaisiin.

Moskovan TsSKa hankki äskettäin valkovenäläispassilla pelaavan Geoff Plattin luottaen siihen, ettei häntä lasketa kiintiöön. Torpedolla on taas Kostitsynin valkovenäläisveljeskaksikko Andrei Kostitsyn ja Sergei Kostitsyn. Uuden säännön myötä he söisivät nizhnakamskilaisseuran ulkomaalaiskiintiöstä kaksi paikkaa, jolloin seuralla olisi jo seitsemän ulkomaalaista. Tämä olisi kaksi yli sallitun.

Muun muassa Jokereiden ja SKA:n taustavaikuttajana toimivan Roman Rotenbergin mukaan asia ratkeaa ”lähipäivien aikana”, kertoo RIA Novosti.

Jokerit avaa kautensa tiistaina kotiottelulla Severstalia vastaan.