Yksi tällä viikolla alkavan Champions Hockey Leaguen kovimmista alkulohkoista on Helsingin IFK:n, SC Bernin ja Linköpingin muodostama lohko A. HIFK aloittaa oman urakkansa CHL:ssä perjantaina Berniä vastaan.

Joukkueen uusi puolustaja Joonas Järvinen pitää hyvänä sitä, että panoksettomat harjoitusottelut alkavat olla jo takana. Tiistaina HIFK kohtaa vielä Bluesin, mutta sen jälkeen kaikki IFK-koitokset kuuluvat joko CHL:ään tai Liigaan.

– Mieluummin pelaan näitä pelejä, joissa on panos kuin että pelattaisiin harjoituspelejä, joissa vain haettaisiin pelisysteemiä. Toki niitäkin haetaan, sillä ei tässä vaiheessa kautta voi olla valmis. Pääsemme kuitenkin testaamaan itseämme jo tosipeleissä, ja se on hienoa, sanoo Järvinen SuomiKiekko-sivuston piinapenkissä.

Tällä kaudella CHL:n alkulohkojen ohjelma on siinä mielessä erilainen viime kauteen verrattuna, että lohkot pelataan ennen kotimaan Liigan alkua.

– On hyvä, että saamme pelata merkityksellisiä pelejä jo ennen kuin Liiga alkaa. Saamme ensin CHL:n alkulohkon pelattua, ja sitten alkaa Liiga. Ohjelma on fiksusti tehty, Järvinen kiittelee.

Kovaa lohkoa KHL-seura Sotshista siirtyvä Järvinen ei kavahda.

– On se ainakin yksi kovimmista lohkoista. On hyvä lähteä mittaamaan tasoa heti alusta asti. Menestyminen on tavoitteena. Lähdemme pelaamaan kovaa. Muutama voitto pitää kaivaa, että pääsemme jatkoon.

Joonas Järvisen laajempi piinapenkki-haastattelu julkaistaan SuomiKiekko-sivustolla alkuviikon aikana.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen