Stanley Cupin viime kauden päätteeksi voittanut Chicago Blackhawks ja sen ruotsalaissentteri Marcus Kruger ovat yhä ilman jatkosopimusta.

Kruger, joka on rajoitettu vapaa agentti (RFA), on tällä hetkellä odottavassa tilanteessa Chicago Sun-Timesin toimittajan Mark Lazeruksen mukaan.

– Hän ja hänen leirinsä odottaa tällä hetkellä mitä Stan (Bowman), seuran GM, aikoo tehdä. Bowmanilla on monta palasta tällä hetkellä liikuteltavana, Lazerus totesi.

Blackhawks on haastavan palkkakattotilanteen keskellä, sillä sen kahden tähtihyökkääjän Jonathan Toewsin ja Patrick Kanen todella isot sopimukset pyörähtivät käyntiin.

Se ei ole myöskään onnistunut treidaamaan esimerkiksi isolla sopimuksella operoivia Patrick Sharpia tai Bryan Bickelliä, mihin Lazerus viittasi ”monen palasen liikuttelulla”.

ESPN Chicagon lähteen mukaan neuvottelut Krugerin kanssa ovat kuitenkin sujuneet hyvin.

– Mitään konkreettista ei ole vielä valmiina julkaistavaksi. Ei kuitenkaan tarvitse huolestua, lähde kertoi.

Vaihtokauppojen suhteen Blackhawks oli vasta mukana yhdessä paljon keskustelua herättäneessä treidissä, kun se siirsi aivan jo tähtihyökkääjän statusta kolkuttaneen nuoren laiturin Brandon Saadin Columbus Blue Jacketsiin. Sieltä vaihdossa Blackhawksiin saapuivat muun muassa Artem Anisimov ja Marko Dano.

Kruger nousi viime kaudella todella isoon rooliin varsinkin erikoistilanteiden puolella alivoimalla. Viime kaudella 25-vuotias Kruger kasasi runkosarjan 81 ottelussa kasaan tehot 7+10=17.