Kiekkolegenda uskoo NHL:n superjunnun yllättävän erikoiskyvyllään

© Kuva: Getty Images

Kautta aikojen tehokkain NHL-kiekkoilija Wayne Gretzky ei epäile kesän ykkösvaraus Connor McDavidin kykyä sopeutua NHL:ään tulokaskaudellaan.

– Siirtyminen junioreista NHL:ään? Se on iso askel Connorille. Mutta hän on kaveri, joka pystyy siihen. Hän tulee pärjäämään. Hänellä on riittävä nopeus, laukaus, luovuus ja ymmärrys kiekosta. Nuo ominaisuudet eivät kalpene kenenkään rinnalla, totesi ”The Great One” Edmonton Journalin haastattelussa.

McDavid teki viime kaudella hurjaa jälkeä juniorisarja OHL:ssä, kun nuorukainen paukutti Erie Ottersin riveissä 47 runkosarjaottelussa tehot 44+76=120. Gretzky uskoo, että Edmonton Oilerissa pelaava McDavid tulee myös yllättämään kiekkoa seuraavat.

– Connorilla on ylimääräinen vaihde, joka tulee yllättämään NHL:ää seuraavat ihmiset. Kun luulet saavasi hänet kiinni, hän karkaa sinulta. Se on hänen vahvuutensa.