Jatkaako suomalainen NHL-superlupaus Liigassa? – ”Hänen kohdallaan on vaihtoehtoja”

© Kuva: Getty Images

Colorado Avalanchen varamaan Mikko Rantasen urakka Avalanche-paidassa alkaa tällä viikolla, sillä seura järjestää organisaation nuorten pelaajien kehitysleirin tämän viikon aikana.

Maanantaina oli vuorossa mediapäivä. Siellä myös Rantasta päästiin tenttaamaan.

– Teemme luisteluharjoitteita, ja siinä yritän kehittyä. Pari ensimmäistä potkua ovat yksi asia, missä haluaisin tulla kesän aikana paremmaksi. Olen innoissani harjoituksien alkamisesta, Rantanen kuvaili tuntojaan Denver Postille.

Suomalaisen kohdalla on myös riittänyt puhetta siitä, missä hän pelaa ensi kaudella.

– Teen kaikkeni, jotta pääsisin NHL-kokoonpanoon. Tämä on paras sarja maailmassa, joten teen kaikkeni, Rantanen itse totesi.

Avalanchen päävalmentajan Patrick Roy’n mukaan Rantasen kohdalla on olemassa kolme vaihtoehtoa.

– Hänen kohdallaan on vaihtoehtoja. Hän voi pelata San Antoniossa (AHL:ää), mennä takaisin Suomeen tai pelata NHL:ssä. Katsotaan miten hän pärjää harjoitusleirille ennen kommenttien antamista. Meidän pitää olla kärsivällisiä hänen kanssaan ja antaa hänen kehittyä sellaiseksi pelaajaksi kuin me uskomme hänen kehittyvän, Roy kertoi.

Rantanen oli viime kaudella TPS:n valopilkku, kun hän iski 56 ottelussa tehot 9+19=28. Rantasen pisteistä suurin osa tuli loppukaudesta.