NHL:ssä Stanley Cup -finaalit alkavat Suomen aikaan tulevana yönä kello 3.00. Siellä vastakkain ovat idän konferenssin finaaleissa voittajaksi selviytynyt Tampa Bay Lightning ja lännen ykköseksi selvinnyt Chicago Blackhawks.

Joukkueiden riveistä löytyy myös suomalaisia kohtuullinen pino ja vastakkain ovat muun muassa aikanaan Jokereissa työsulun kohdalla samassa joukkueessa pelanneet Blackhawksin Teuvo Teräväinen ja Lightningin Valtteri Filppula.

Filppulalta kysyttiin terväisiä nuoremman Teräväisen suuntaan ennen finaaleita.

Päällimmäinen viesti oli selvä.

– Nauti pelaamisesta, Filppula sanoi ESPN:lle ja jatkoi:

– Detroitissa (Red Wingsissä) olimme heti ensimmäisinä vuosina konferenssifinaaleissa, kun pelasin siellä ja kahdesti myös Stanley Cup -finaaleissa. Sitä silloin mietti, että tämähän on mahtavaa. Pääsee pelaamaan Stanley Cupista joka vuosi. Mutta nyt sitä tosissaan ymmärtää, että tänne on vaikea päästä. Eikä sitä kuitenkaan tarvitse edes välttämättä miettiä miten vaikeaa se on, vaan pitää vain nauttia, Filppula pohti viestin sisältöä.

Vastustajan puolelta löytyvä Teräväinen pystyy allekirjoittamaan tuon, mutta samalla hehkuttaa sitä miten upeassa tilanteessa hän tällä hetkellä on.

– Onhan tämä uskomatonta. Ensimmäinen kunnon kausi Pohjois-Amerikassa ja heti Stanley Cup -finaaleissa. Tämä on hyvin spesiaalia. On muutenkin hieno olla osa tätä joukkuetta, jossa on niin paljon huippupelaajia.

Kevään aikana Teräväinen on pystynyt vakiinnuttamaan paikkaansa Blackhawksin rosterissa, missä kilpailu peliajasta on erittäin kovaa, sillä hyviä pelaajia on erittäin paljon ympärillä. Teräväinen on välillä vieraillut katsomon puolella, mutta pääsääntöisesti pelipaikka on löytynyt kolmosketjun laidasta Patrick Sharpin ja Antoine Vermetten viereltä.

– Näissä pudotuspeleissä olen ollut hieman parempi peliesityksiltäni. Mutta minun täytyy näyttää se (osaaminen) taas näissä finaaleissa, Teräväinen muistuttaa itselleen.