Muun muassa Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin, eli kahden NHL:n ison supertähden edustama seura Pittsburgh Penguins on laitettu ainakin osittain myyntiin.

Kanadalaiskanava TSN raportoi asiasta ensimmäisenä ja siihen Penguins vastasi myös suoraan nopeasti tiedotteella, missä kerrottiin, että Penguinsin omistajat Mario Lemieux ja Ron Burkle ovat laittaneet Morgan Stanleyn selvittämään mahdollista osuuden myyntiä.

– Sen jälkeen, kun ostimme seuran konkurssin partaalta, takasimme sille pitkäaikaisen tulevaisuuden ja kun pystyimme saamaan toiminnan hyville kantimille, uskomme, että nyt on aika miettiä vaihtoehtoja, Lemieux ja Burkle sanoivat tiedotteessa.

– Meidän tavoitteenamme on ollut rakentaa vahva organisaatio ja seura niin jäälle kuin jään ulkopuolelle. Meidän tähtipelaajamme ovat pitkien sopimuksien alaisina ja heillä on paljon intohimoa seuraan kohtaan. Uskon, että Penguins on hyvillä kantimilla tulevaisuuden suhteen. Kävi sitten miten tahansa, niin uskon, että jäämme mukaan seuran toimintaan jollain kapasiteetilla ja minä ja Ron aiomme pitää osuuden osakkeista ja omistuksesta, Lemieux jatkoi.

Penguins on päässyt pudotuspeleihin yhdeksän kautta putkeen, mikä on toiseksi pisin putki tällä hetkellä NHL:ssä. Lisäksi sen kotiareena on ollut täynnä 377 peliä putkeen, lähtien helmikuusta 2007.

Tänä keväänä Penguins tipahti ensimmäisellä kierroksella, kun New York Rangers jyräsi sen yli.