NHL:ssä tällä kaudella siirtorajalla Montreal Canadiensiin hankitulle Jeff Petrylle lyötiin melkoinen jatkopahvi käteen.

Petry ja Canadiens allekirjoittivat kuuden vuoden ja yhteensä 33 miljoonan dollarin diilin tiistaina.

Tämä tietää sitä, että sopimuksessa palkkojen keskiarvo on 5,5 miljoonaa dollaria.

– Kun aloitimme neuvottelut Canadiensin kanssa, minä ja vaimoni teimme valinnan, että haluamme vahvasti tulla takaisin tänne. Kaikki päivät aivan ensimmäistä hetkistä lähtien, kaikki hetket Bell Centerissä, pukuhuoneessa, kaikessa, seura tekee kaiken aivan ykkösluokan tasolla ja kaikki tuo oli isossa roolissa kun teimme tämän sopimuksen, Petry kävi läpi omaa näkökantaansa mediajoukolle sopimuksen julkistuksen jälkeen.

Yhteistyö lähti heti alusta alkaen toimimaan hyvin myös Canadiensin näkökulmasta, minkä seuran GM Mark Bergevin allekirjoitti.

– Hän näytti heti todella kovaa sitoutumista Canadiensia kohtaan ja sitä, että aidosti haluaa jäädä tänne, Bergevin totesi.

– Hän on erittäin hyvä puolustaja, jolta löytyy pelinopeutta ja kokoa ja hän sai nyt tärkeää pudotuspelikokemusta tänä vuonna. Jeff on erittäin hyvä palanen meidän puolustukseemme ja hän antaa otteillaan laajuutta sinne osastolle, GM jatkoi.

– Tämä joukkue pelaa nopeaa kiekonliikuttelupeliä ja suunnanmuutospeliä. Se on jotain, mikä sopii erittäin hyvin peliini, missä pohjaan paljon siihen, että pystyn avaamaan peliä hyvin, Petry itse pohti pelillisestä puolesta.

Petry aloitti kauden Edmonton Oilersissa, missä 59 runkosarjaottelussa tällä kaudella tehot olivat 4+11=15, jonka jälkeen 19 ottelussa Canadiensissa pisteet olivat puolestaan 3+4=7.

12 pudotuspeliottelussa Petrylle merkattiin tehot 2+1=3.