Varsinkin kolmannessa NHL:n tämän kesän finaaliottelussa Tampa Bay Lightningin ja Chicago Blackhawksin välillä esille nousi huomattavasti Lightningin Victor Hedman, joka oli alustamassa kahta Lightningin kolmesta osumasta yön ottelussa.

Lightningin 3-2-voitossa Hedman oli otteillaan selvästi kentän parhaita pelaajia.

24-vuotiaasta Hedmanista on kasvanut selvä Lightningin ykköspakki ja samalla hän on kivunnut hiljalleen NHL:n tähtipakkien joukkoon.

Se ei ole tapahtunut silmiä räpsäyttämällä, mistä myös Lightningin kapteeni Steven Stamkos puhui kolmannen finaalin jälkeen.

– On kuitenkin vaikeaa tulla tähän liigaan 18-vuotiaana puolustajana. Se on ehkä kaikista vaikein paikka mihin voidaan lyödä. Erityisesti se, että missä olimme silloin joukkueena, koska emme olleet kovin hyvä sellainen silloin. Hän sai minuutteja kovan haasteen keskellä ja samalla joukkueemme oli vaikeuksissa, Stamkos muisteli.

– Hänet vähän niin kuin heitettiin tuleen. Mutta hän on hyvin kypsä pelaaja ja hyvin kypsä luonteeltaan. Sen voi nähdä jo siinä itseluottamuksessa, mikä hänellä on nyt. Hän nousee esille isoilla hetkillä, Stamkos kehaisi.

Vastuunkanto ja vahvat otteet finaaleissa Lightningin päävalmentaja Jon Cooper tiivistikin hyvin kolmannen finaalin jälkeen.

– Se, mitä Hedman on tekemässä, se on todellista esille astumista, Cooper sanoi ja jatkoi:

– On vain hauska katsoa esimerkiksi sitä miten hän luo paikkoja ja rakentaa niitä. Hän on aidosti kasvanut siihen rooliin. Siinä kesti muutama vuosi, mutta nyt Victor Hedman on saapunut, Cooper heitti ovelasti samaan kasvutarinaan liittyen.

– Sanat eivät riitä kuvaamaan sitä, millainen voima hän on ollut meidän joukkueelle. Tiedämme todella hyvin sen, että kuinka hyvä hän onkaan, Lightningin kapteeni Stamkos hehkutti.

Finaalit Lightningin ja Blackhawksin välillä jatkuvat Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Lightning johtaa finaaleita tällä hetkellä voitoin 2-1.