NHL:n siirtomarkkinoilla on riittänyt paljon kuhinaa viime päivinä ja tulee riittämään myös jatkossa, sillä kaupan ovat muun muassa tuoreen Stanley Cup -mestarin Chicago Blackhawksin tähtihyökkääjä Patrick Sharp kuin myös hyvin todennäköisesti Toronto Maple Leafsin Phil Kessel.

Näiden lisäksi monia muitakin nimiä pyörii tällä hetkellä keskusteluissa.

Yksi täysin yllättäen pyörittelyihin mukaan liittynyt nimi on Boston Bruinsin suomalainen tähtivahti Tuukka Rask.

Bruins teki draftin yhteydessä hyvin jopa erikoisia ratkaisuja ja lähti tehostetusti tekemään vähintäänkin pientä rosterin uudelleen rakennuksen työtä.

Tähän liittyen Sportsnetsin toimittaja Elliotte Friedman nosti blogissaan hyvin mielenkiintoisen tarinan esille:

Doug Wilson (San Jose Sharksin GM) käynnisti melkoisen spekulaatiopelin, kun hän sanoi ratkaisevansa mahdollisesti seuran maalivahtikysymyksen sellaisella pelaajalla, jota ”me” (toimittajat ja seuraajat) emme välttämättä osaisi odottaa. ”Siellä on sellaisia kavereita tarjolla keskusteluissa joista te ette ole kuulleet”, Wilson sanoi.

– Se käynnisti hälyttimet toimittajien osalta, sillä sitä alkoi miettimään, että keneen hän viittasi. Kaksi viikkoa sitten häneltä tivattiin sitä, että kysyisikö Sharks mahdollisesti Tuukka Raskia itselleen. Se ei välttämättä tapahdu, mutta se voisi tapahtua. Katsoin asiaa tarkemmin ja kuulin, että Boston ei ollut innostunut, koska heidän mielestään Zane McIntyre ja Malcolm Subban (seuran maalivahtilupaukset) eivät ole vielä valmiita. Martin Jones on nyt kuitenkin Bruinsissa, mikä on parempi vaihtoehto, Friedmann kirjoitti.

Bruins hankki Jonesin samassa yhteydessä, missä tähtihyökkääjä Milan Lucic siirtyi Los Angeles Kingsiin.

– Mutta draftin yhteydessä, Bruinsin GM Don Sweeney sanoi hölynpölyksi puheet Raskista, Friedmann jatkoi.

Raskin tilanne on kuitenkin mielenkiintoinen, sillä Bruinsin tekemiset ovat jättäneet melkoisia kysymysmerkkejä ilmoille. Tahtooko NHL:n tähtivahteihin ehdottomasti kuuluva Rask olla prosessissa, jossa Bruinsin uudelleen rakennus saattaa syventyä vielä entisestään?

Suomalaisvahti Raskilla on jäljellä vielä viisi vuotta hänen sopimustaan Bruinsin kanssa, jossa palkkojen keskiarvo on seitsemän miljoonaa dollaria.