Chicago Blackhawksin ja Tampa Bay Lightningin välisessä finaalisarjassa saatiin kolmas ottelu pelattua, kun Suomen aikaan maanantain ja tiistain välisenä yönä Lightning oli parempi lukemin 3-2.

Siitä huolimatta, vaikka se joutui kolmannessa erässä tappioasemaan, minkä se kuitenkin kuittasi nopeasti ja lopulta Cedric Paquette ratkaisi voiton joukkueelleen.

Iso huomio Lightningin ympärillä pyöri jo hyvissä ajoin ennen peliä sen maalivahtipuolella, sillä toisessa finaalissa Ben Bishop jätti pelin kesken. Lopulta hän kuitenkin asteli tolppien väliin kolmanteen otteluun, mitä jo itsessään ihmeteltiin.

– Katsoin häntä ennen peliä silmiin ja se vakuuutti päätöksen. Hän sanoi, että anna minulle torjuntavastuu, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper sanoi päätöksestä pistää Bishop maaliin.

Ongelmat eivät suinkaan olleet kadonneet, vaan varsinkin ensimmäisessä erässä Bishop nousi lukuisia kertoja todella hitaasti ylös jäästä ja oli hyvin ontuva.

Mutta Cooper ei harkinnut Bishopin vetämistä pois maalilta.

– Hän oli erinomainen ja ei, en harkinnut sitä, Cooper sanoi suoraan.

Luotto tuotti tulosta, kun Bishop torjui Lightningin voittoon.

Finaalisarja on nyt Lightningille 2-1. Seuraava ottelu on vuorossa Suomen aikaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Stanley Cupin haltuunsa saa neljällä voitolla.