NHL:n finaaleissa on aina kaksi puolta, on suuri ilo voittajien osalta ja on suuri pettymys pitkän matkan kulkeneen toisen joukkueen osalta.

Ensimmäistä skenaariota pääsee nyt juhlimaan Chicago Blackhawks, kun taas toisen keskellä on Tampa Bay Lightning.

Blackhawksin 4-2-otteluvoitoin päättynyt sarja jätti Lightningin kovien tunneaaltojen keskelle.

– Meillä on joukko nuoria miehiä tuolla, mutta heillä on kuin lasten sydän ja he ovat murtuneena. Oli todella vaikea katsoa sitä miten murtuneita he olivat. Olen myös hyvin murtunut kahden muunkin suhteen. Olen murskana apuvalmentajan Rick Bownessin takia, koska unelmoin jo Stanley Cupin luovuttamisesta hänelle ja olen murskana Steve Thomasin johdosta, jolle kuvittelin tekeväni samoin. He ovat olleet pitkään tässä liigassa ja sitä vain haluaa nähdä ihmisten menestyvän ja olla osana sitä menestystä, Lightningin päävalmentaja Jon Cooper kävi läpi.

– Mutta ehkä katsomme parin viikon päästä takaisin päin ja näemme, että mitä tosissaan saimme aikaiseksi. Meillä on tässä keskeneräisiä asioita. Viime vuoden Montreal-sarja ja siinä aikaisessa vaiheessa pudotuspeleissä tippuminen ei tunnu miltää tähän verrattuna, Cooper jatkoi pettyneenä.

Syy sille, miksi Blackhawks oli finaaleissa edellä, löytyi helposti.

– Loppujen lopuksi emme tehneet tarpeeksi maaleja. Jos minulle olisi kerrottu pudotuspelien alussa, että tulisimme olemaan joukkue joka tekee vain yhden maalin kahdessa viimeisimmässä ottelussamme, en olisi ottanut sitä tosissaan.

– Annoimme vain pari maalia per peli ja kun se onnistuu, niin yleensä voittaa pelejä. Mutta nyt emme vain saaneet paikkojamme käytettyä ja se tuotti vaikeita aikoja.

– Tämä tulee jättämään arven. Ei epäilystäkään siitä, Cooper tiivisti ajatukset.