Kanadalaisen jääkiekkolehti The Hockey Newsin toimittaja Ronnie Shuker kertoo artikkelissaan uudesta ideastaan, jonka avulla NHL:ssä tehtäisiin taas enemmän maaleja.

Shukerin ideana on muuttaa pitkäkiekkosääntöä. Nythän tilanne tuomitaan pitkäksi, jos hyökkäävän joukkueen pelaaja laittaa kiekon keskiviivan takaa vastustajan joukkueen päätyviivan yli ja nykyisen hybridipitkänkiekon mukaisesti puolustava pelaaja on aloituspisteen kohdalla ennen hyökkäävää pelaajaa.

Shukerin ajatuksena on, että keskiviivan sijaan hyökkäävä joukkue saisi pistää kiekon päätyyn myös keskiviivan ja oman siniviivan väliseltä alueelta ilman, että tilanteesta vihellettäisiin pitkää kiekkoa. Tämä pakottaisi kiekottoman joukkueen puolustamaan koko keskialuetta eikä vain aluetta oman siniviivan ja keskiviivan välissä.

Shuker näkee, että sääntöuudistus avaisi lisää tilaa ja mahdollisuuksia ylittää keskialue, mikä suosisi kiekonhallintaan perustuvaa pelityyliä. Shuker ei näe todennäköisenä uhkakuvaa siitä, että joukkueet alkaisivat vain heittää kiekkoa päätyyn entistä kauempaa.