Hockey Hall of Famen vuoden 2015 valinnat on julkistettu.

Mukaan arvostettuun kunniajoukkoon nousevat Chris Pronger, Nicklas Lidström, Sergei Fedorov, Phil Housley, Angela Ruggiero, Bill Hay ja Peter Karmanos.

Näistä Hay ja Karmanos ovat mukana niin sanotussa ”rakentajan/kaukalon ulkopuolisen roolin” osalta ja Ruggiero puolestaan naisten jääkiekkoilun puolelta.

Valintojen suhteen varmoina etukäteen pidettiin Lidströmiä ja Prongeria, kun taas Fedorovin ja Housleyn kohdalla asetettiin pieniä kysymysmerkkejä.

Hauskoja yksityiskohtia nostettiin kuitenkin nopeasti esille, sillä valinnoissa mukana olleen Prongerin sopimus on vieläkin voimassa NHL:ssä, vaikka hän lopetti pelaamisen loukkaantumisten takia jo useampi vuosi sitten.

Prongerin sopimus myös treidattiin vasta, kun sen lähemmäs 5 miljoonan dollarin palkkakattolukeman haltuunsa otti Arizona Coyotes.

Pronger toimii tällä hetkellä NHL:n työntekijänä kurinpidon puolella. Lidström puolestaan on ollut Detroit Red Wingsin kykyjenetsijänä, Fedorov puolestaan Venäjällä KHL:ssä GM:nä ja Housley Nashville Predatorsin apuvalmentajana.