NHL:n pudotuspelien aikana New York Rangersin kapteenin Ryan McDonaghin tapaus kuohutti, sillä McDonagh pelasi murtuneella jalalla NHL:n itäisen konferenssin finaaleissa Tampa Bay Lightningia vastaan.

Rangersin päävalmentaja Alain Vigneault käytti aikajanasta muotoa ”hän pelasi muutaman pelin kyseisen tilanteen kanssa”.

Leikkaukseen McDonagh ei kuitenkaan ole menossa.

– Harkitsimme sitä, mutta ajattelimme, että luut ovat tarpeeksi suorassa ja lääkärit sanoivat, että tämä käytäntö on tarpeeksi hyväksyttävä linjaus, että tässä ei tarvitse tehdä leikkausta, McDonagh sanoi New York Daily Newsille.

– Näiden viimeisten viikkojen aikana oli tärkeää varmistaa se, että luut jäävät suoraan. Tämän suhteen pitää olla vielä varovainen muutamien viikkojen ajan, jolloin myös varmasti nähdään se, että menemme suunnitelman kanssa oikeaan suuntaan, McDonagh jatkoi.

Leikkausta vältellään yhdestä isosta syystä.

– Mielestäni suurin ongelma tulisi siinä, että jos tehtäisiin leikkaus, niin jalkaan asennettaisiin levyjä, mikä tietäisi sitä, että se voisi olla kivulias ensi kauden aikana kun pitää luistimia jalassa. Halusin välttää leikkauksen hinnalla millä hyvänsä, mitä toki harkittiin kovasti. Silloin kuitenkin olisi kipujen kanssa tekemisissä koko kauden ajan, minkä päättymisen jälkeen ne ottaisiin ulos ja sen jälkeen olisi 3-4 viikon lepo ennen toista leikkausta.

Rangers tipahti konferenssifinaaleissa Tampa Bay Lightningille, joka joutui itse NHL:n finaaleissa toteamaan Chicago Blackhawksin paremmakseen.